Hava Durumu

Bursa Karacabey'de 'Tapu' keyfiyetine isyan!

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Runguçpaşa'da DSİ sorumluluğunda yürütülen 'arazi toplulaştırma' çalışmalarının tamamlanmasına rağmen bir yıla yakın süredir Karacabey İlçe Tapu Müdürlüğü'nde işlemlerin yapılmaması vatandaşları mağdur etti. Vatandaşlar, Tapu Müdürlüğü'nün tescil keyfiyetine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2021 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2021 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Bursa Karacabey'de 'Tapu' keyfiyetine isyan!

BURSA (İGFA) - Bursa Karacabey'de Devlet Su İşleri (DSİ) 1. Bursa Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda 2013 yılında yapılan ihaleyle başlanan arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetlerine yönelik çalışmalar yaklaşık bir yıl önce tamamlandı.

Bölgedeki çalışmaları 6 ay önce tamamlayan DSİ, toplulaştırma işlemleri sonrasında proje sahasındaki yeni parselleri belirleyerek tapu tescil işlemleri için ilgili dosyaları Karacabey Tapu Müdürlüğü'ne gönderdi.

"KEYFİYETE SON VERİLMELİ!"

Tarıma elverişli olmayan alanların tarıma elverişli hale getirilmesi sonrasında toplulaştırma ile ilgili tapu tescil işlemlerinin Karacabey'de henüz sonuçlandırılmaması vatandaşları isyan ettirdi. Mağdurlardan arazi sahibi Seymen Demirel, Karacabey Tapu Müdürlüğü'nün keyfi bir uygulama ile tapu tescillerinin bir yıldır tamamlayamadığını öne sürdü. Onlarca arazi sahibinin arazisini satamadığını iddia eden Demirel, "Mağdurlardan biri de benim. Konu ile ilgili başvurmadığımız yetkili kurum kalmadı ancak herhangi bir sonuç elde edemedik. CİMER'e dahi mağduriyetimizi ilettim ancak tüm kurumlar sağır sultanı oynuyor" dedi.

Başka yerlerdeki toplulaştırma yapan birimlere de konuyu sorduklarını normal olarak maksimum bir ay içerisinde işlemlerin tamamlanarak tescil işlemlerinin yapıldığını ifade eden Demirel, "Tapu Müdürlüğü'ne gidiyoruz, 'DSİ'nin yapmadığı işlemler var' diyorlar. DSİ'ye gidiyoruz 'biz tamamladık, iş bizden çıktı' diyorlar. DSİ, 6 ay önce çalışmalarını tamamlayarak tescil işlemleri için Tapu'ya göndermiş. Bu ekonomik ortamda sıkıştık. Yerimi satmak istiyorum ancak toplulaştırma çalışmalarına ilişkin tescilin olmamasından ötürü satışı da yapamıyoruz. Bir an evvel tescil işlemlerinin sonuçlandırılarak tapu kütüklerinin hazırlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.