Hava Durumu

Bursa Gemlik'te MAG-DER'den kentsel dönüşüm açıklaması

Bursa MAG -DER İl Başkanı Yusuf Yumru, “Gemlik Yeniden" projesinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kentsel Dönüşüm Vakfı tarafından En Başarılı Kentsel Tasarım Projesi olarak ödüllendirilmesinin ilçe adına da anlamlı oplduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2022 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2022 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Bursa Gemlik'te MAG-DER'den kentsel dönüşüm açıklaması

Tarık ŞEKER / BURSA (İGFA) - Gemlik'te yapılacak kentsel dönüşümün afet riskleri adına önemli bir proje olduğunu ifade eden Bursa MAG-DER İl Başkanı Yusuf Yumru, Gemlik Belediye Başkanlığı'nın bu konuda aldığı ödülün ilçe adına da anlamlı olduğunu söyledi. 

Sürecin yakın takipçisi olacaklarını, eksik gördükleri hususları yetkili kurum ve kuruluşlarla istişare ederek bu sürece katkı sağlayacaklarını belirten Yumru, kentsel dönüşümün eskiyi yıkıp yenisini yapmaktan ibaret olmadığının altını çizdi. Yumru, konunun sosyo-kültürel ,gelir dağılımı, çevre faktörleri, psikolojik ve afet riski gibi hususların göz ardı edilmeden hayata geçirilmesinin önemine dikkati çekti.

Gemlik'in 1. Derecede deprem risklerinin yanısıra ağır sanayiden de kaynaklı Kimyasal Biyolojik Radyasyon Nükleer (KBRN) risklerinin de çok fazla olduğunu belirten Yumru, "Kentsel dönüşümün bu hususlarda ekstra önlem alabilmek için büyük fırsat olacağını konunun halkımıza bu yönleriyle anlatılması daha hızlı hareket edilmesini sağlayacağını belirterek, Rusya Ukrayna Savaşı ve Beyrut'ta meydana gelen sanayi kuruluşu sabotajı tüm dünyaya yer altı ve bina üstü KBRN sığınaklarının zaruretini göstermiştir. Biz de afet gönüllüleri olarak yetkili kurum ve kuruluşlardan ticari kaygıları bir kenara bırakıp Gemlik halkı adına yer altı sığınakları ve KBRN(Kimyasal biyolojik radyasyon nükleer) gerektiren kaza ,sabotaj ve kimyasal saldırıdan korunma sağlayacak çatı katı sığınakları yapılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.