Hava Durumu

Başkan İmamoğlu, 24 farklı üniversiteden gençlerle buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs’ın 103’üncü yıldönümünde, 24 farklı üniversiteden gençlerle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Başkan İmamoğlu, 24 farklı üniversiteden gençlerle buluştu

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’ncü yıl kutlamaları kapsamında, 24 farklı üniversiteden gelen gençlerle Florya’da buluştu.

Başkan İmamoğlu, İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Yerleşkesi’nde gerçekleşen buluşmada, İBB’nin gençlere yönelik çalışmalarından örnekler sundu.

Gençlerin toplumun pek çok kesiminden daha fazla özgürlük ve adalet istediğinin farkında olduklarının altını çizen İmamoğlu, “Ülkede özgürlükler tırpanlanıyor ve adalete olan inanç azalarak vicdanları yaralıyor. Haksızlık ve hukuksuzluk kime yapılırsa yapılsın, kötü bir şey. Sorgulamadan, anlamadan, anlaşamadan, dinlemeden, okumadan, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz” dedi.

1961 yılında eski Başbakanlardan Adnan Menderes ve arkadaşları, 1972’de ise Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamlarının toplumsal vicdanı yaraladığına dikkat çeken İmamoğlu, yakın dönemden de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şiir okuduğu için, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yıllar önce attığı twetlerden dolayı verilen cezaları örnek gösterdi.

“Verilen bu cezalar, toplumun vicdanını paramparça ediyor” diyen Başkan İmamoğlu, “Efendim, ‘Dünkü sana, bugünkü bana, yarınki sana.’ Yok öyle bir şey. Sen, ben yok. Adalette sen, ben diye bir şey olmaz. Adalet hepimize ait. Ve birçok mevzu da artık ‘sen’, ‘ben’ değiliz zaten; biziz. Hangi siyasi görüşte olursa olsun, hangi bakış açısında olursa olsun; düşünce suçu diye bir şey olmaz. Ve bundan ceza alan her kişi, her insan, bu ülkenin adalet tarihine, hukuki sürecine kara leke olarak iz bırakır. Başka hiçbir şey olmaz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.