Hava Durumu

Belediyelerin yeni kadroları

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2024 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 07:16

31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimin yansımaları aradan bir ay geçmesine rağmen tam olarak belli olmamış durumda... Seçimi kazanan başta büyükşehir belediye başkanları olmak üzere il-ilçe ve belde belediye başkanları şu sıralar harıl harıl kendileri ile çalışacak kadroları oluşturmaya çalışıyorlar.

Bilindiği gibi 31 Mart tarihindeki yerel seçimin galibi CHP oldu. Cumhur İttifakı'na mensup belediyelerin önemli bir kısmını zaten 2019 yılında yapılan seçimde CHP’li adaylar kazanmıştı.

31 Mart tarihinde CHP belediye sayısını olağanüstü bir şekilde çoğalttı, 2019 yılında çok sayıda belediyeyi o dönemin millet ittifakına karşı kaybeden AK Parti kaybettiklerini kazanmaya çalışırken sandıklar açıldığında kelimenin tam anlamı ile hüsran yaşadı.

Çok sayıda belediyeyi kazanan CHP’nin kazandığı yerlerde yukarıdan aşağıya doğru yeni bir yapılanmaya gideceği bunun içinde başta genel sekreter, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları olmak üzere geniş çaplı bir yapılanmaya gideceği muhakkak.

CHP’nin böyle bir süreçte 31 mart tarihinde kazanacağı belediyeler vasıtası ile ilk genel seçimde iktidarı yakalamak adına söz konusu belediyelere işini iyi yapan bürokratları bulmak gibi bir zorunluluğunun bulunduğunu biliyoruz.

Diğer taraftan Cumhur ittifakını teşkil eden AK parti ve MHP’de de kaybedilen belediyelerdeki üst düzey yöneticilere yer açmak adına şu sıralar yeni bir çalışmanın yapıldığını duyuyoruz.

AK Parti 2019 yılında başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 11 büyükşehir belediyesini CHP’li adaylara karşı kaybetmişti, 31 Mart tarihinde yapılan seçimde de Bursa-Balıkesir-Afyon-Amasya- Adıyaman olmak üzere hatırı sayılır miktarda belediyeyi de kaybetmiş oldu.

AK Partinin elinde seçim sonrası Kocaeli-Sakarya-Konya-Kayseri ve Gaziantep  ile başlayan belediyeler kaldı ancak yaptığımız araştırmalarda söz konusu büyükşehir belediyelerinin kalbi sayılacak ilçe merkezlerinde CHP’li adaylar tarafından kazanıldığını öğrenmiş olduk.

AK Partinin 31 mart tarihinde kaybettiği belediyelerde görev yapan üst düzey yöneticilerinin nerede ise tamamı seçimi kazanan CHP’li belediye başkanları tarafından görevden alınacak gibi duruyor.

İşte seçimi kaybeden AK Partili belediyelerin bünyesinde görev yapan üst düzey bürokratların başka alanlara yani bakanlıklara yada AK Partinin elinde kalan belediyelere aktarılması gerekiyor.

Ancak AK Partinin elinde söz konusu kaybedilen belediyelerdeki bürokratları değerlendirecek sayıda belediye kalmadı, Seçim kaybeden bürokratların yada belediye çalışanlarının bakanlıklara yapılacak atamaları dolayısı ile de bakanlıklarda tam bir kadro şişkinliği olduğu gerçeğini hemen herkes görüyor.

AK Parti genel merkezi tarafından bilinen değerli olarak tanımlanan çok sayıdaki üst düzey bürokratlara yer açabilmek adına nasıl bir çalışma yapılacağı ile de kafalarda kocaman bir soru işareti bulunuyor.

Gün içerisinde konu ile ilgili görüştüğümüz AK Partili bir siyasetçi “Ben olsam seçim kaybeden belediye başkanlarını da o belediye bünyesindeki üst düzey yöneticileri de hiçbir şekilde yeni göreve getirmem, 31 mart tarihinde her türlü olumsuzluğa rağmen seçim kazanan AK Partili başkanlar var, şimdi kazanamayanların yükünü kazananların sırtına yüklemek doğru değil, gitsinler işlerine baksınlar” şeklinde bir cevap vermişti.

Her iki tarafında sanırız haklı olduğu taraflar bulunuyor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.