Hava Durumu

Anadolu Buluşması - Yerel Medya Çalıştayı

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2021 10:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2021 10:39

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 15-16-17 Ekim tarihlerinde hazırlanan ve CHP İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan ile Atilla Sertel’in organize ettiği ev sahipliğini ise Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın yaptığı 2021 yılının Anadolu Buluşması-Yerel Medya çalıştayına bizde katıldık.

15 Ekim Cuma günü sabah 08.30 uçağı ile İstanbul Sabiha Gökçen hava alanından başlayan yolculuğumuz yaklaşık bir saat sonra Muğla/Dalaman Havalimanı'nda sona erdi.

Dalaman hava alanında bizi olağanüstü bir yağmur karşıladı. Marmaris Belediyesi tarafından konuşlandırılan ulaşım görevlileri yaklaşık 90 kilometrelik Dalaman-Marmaris arasındaki yolu rahat ve sorunsuz bir şekilde geçmemizi sağladı.

Bir kere işin başında söylememiz gerekiyor. CHP’nin İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan ve Atilla Sertel tek bir detayı bile atlamadan harika bir organizasyona imza atmışlar. Diğer misafirler ile birlikte yaklaşık 500 kişilik bir katılımcının bulunduğu böylesi bir toplantıda nerede ise hiçbir hata olmadı desek yalan söylemiş olmayız.

Organizasyonu gerçekleştiren iki milletvekili kadar hatta onlardan biraz daha fazla çaba gösteren isimlerden birisi de yazımızın başında da belirttiğimiz gibi Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’dı. Belediyenin çok sayıda çalışanını ve aracını bu organizasyon için seferber eden Oktay’ın ekibi de hemen herkes tarafından tam not aldı.

Cuma günü Türkiye’nin dört bir tarafından Marmaris’e akan medya mensuplarının hangi saatte geleceği belli olmadığından tüm gün gelen misafirleri konaklayacağı otele ulaştırmak ve odalarına yerleştirmek için geçti. Bizde o saatlerde muhteşem Marmaris marinayı dolaşma imkanı bulduk.

Cuma akşam saatlerinde aşağı yukarı katılımcıların tamamı Marmaris’e ulaşmıştı. Organizasyonun tıkır tıkır işlemesinde önemli bir rol oynayan İzmir Milletvekili Atilla Sertel geç saatlere kadar devam eden ve yüzlerce gazetecinin bulunduğu yemekte büyük bir sabırla herkesle görüştü hal hatır sordu olması muhtemel sorunları da verdiği talimatlar ile giderdi.

Cumartesi günü sabah kahvaltısı sonrası yerel medyanın sorunlarının tartışılacağı salona gittiğimizde Tuncay Özkan ile Atilla Sertel’i var olan tüm görevliler ile birlikte oradan oraya koştururken gördük. Sorunların daha geniş çerçevede tartışılması adına Türkiye’nin dört bir tarafından gelen medya mensupları 10'ar kişilik gruplar halinde bir araya getirilerek var olan sorunların ortak bir görüş halinde tartışılması amaçlanmıştı.

Cumartesi günü akşam saatlerine kadar daha önceden programlandığı gibi konuşmacılar medya kuruluşlarının içerisinde bulunduğu sorunları en ince detaylarına kadar anlattıklarında farkına vardık ki Medyanın sorunları her geçen gün azalacağına daha da fazlalaşmış.

Saat 16.00 gibi sona eren sunumlar sonrası Marmaris Belediyesi tarafından organize edilen tekne turuna katıldık. Marmaris’in harika havası, muhteşem görüntüsü eşliğinde gerçekleşen tekne turu işin doğrusu biz dahil herkesin yorgunluğunu da almış oldu.

Cumartesi akşamı gerçekleşen gala yemeğine katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ile görüşme ve fikirlerimizi anlatma imkanı bulduk. Sağ olsunlar her ikisi de bizi sabırla dinleme zahmetinde bulundular.

Pazar sabahı medyanın var olan sorunlarını bire bir işin muhataplarından öğrenmek ve çözüm önerilerini sunmak üzere salona gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önce ulusal ve yerel medyanın sorunları üzerine sonra da genel siyaset üzerine konuşmasını yaptıktan sonra “Hadi bakalım arkadaşlar, şimdi sorunlarını siz dile getirin, ben de hem şimdi, hem de iktidara geldikten sonra neler yapabileceğimize bakalım” çağrısı yaptı.

O an bizim gazeteci arkadaşlar birbiri ardına sorularını yağdırmaya başladılar. Sorunların arkasının gelmeyeceğinin farkına varan görevliler “Arkadaşlar Sayın Kılıçdaroğlu saat 13.30 gibi salondan ayrılacak soruları bu zaman dilimi içerisinde yöneltsin” dediği anda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı notlardan 27 adet sorunun yazdırıldığını anladık.

Sabrı ve tevazusu ile tanıdığımız Kemal Kılıçdaroğlu bizi yine yanıltmadı. Kendisine soruları yönelten 27 arkadaşımızın önce isimlerini ve sordukları soruları tek tek okudu ve soruların tamamını cevaplandırdıktan sonra saat saat 14.30 gibi bir başka programa katılmak üzere salondan ayrıldı.

Saat 17.00 gibi konakladığımız otele geldik, eşyalarımızı topladık ve geldiğimiz gibi akşam saat 20.30 uçağı ile Marmaris’ten, Sabiha Gökçen Havaalanı'na indik.

Her sektörde olduğu gibi medyanın sorunları da çok. Bu sorunları kendisine dert ederek en azından sorunları dinleyen Anadolu’nun dört bir yanından yüzlerce gazeteciyi bir araya getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan’a,  CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’e, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve tüm Marmaris Belediyesi çalışanlarına, çalıştay boyunca arı gibi çalışan Atilla Sertel’in danışmanı Murat Koç'a, neredeyse tüm misafirleri 7/24 büyük bir sabırla dinleyen ve bir dakika bile “of “demeyen görevli Sibel Sağır’a ve organizasyonda yer alan tüm isimsiz kahramanlara sonsuz teşekkür ediyoruz.

Sağ olsunlar, var olsunlar.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.