Hava Durumu

Siz neden mucit olmuyorsunuz?

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2022 12:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2022 12:53

Biz böyle miydik sahiden…

Yerde gördüğü ekmeği üç kez öpüp alnına koyan kimdi o zaman?

Sütçü İmam, yoksa kurşunu düşman askerine çek senet davası yüzünden mi sıkmıştı?

Çanakkale’de 250 kiloluk mermiyi topun ağzına tek başına süren Türk, teşvik primi mi almıştı?

Biz böyle mi doğduk, sonradan mı olduk?..

Düşünüyorum da; biz nerede kırıldık, nerede saptı hayat ve varlık çizgimiz?…

Gençlik durup bunları düşünmeli çünkü bizler 68 kuşağı olarak yarışmaya  katılsak 15 milyona kadar joker kullanan bir nesildik.Çünkü biz okurken başımızda şapka vardıbir üst sınıflarımıza selam verirdik.

Sene sonunda sınıflarımızı geçsek bile bir daha yazılı ve sözlü sınavlara girerdik,kopya çekerken öğrenirdik.Öğretmenlerimizi dinler onlara saygı ve hürmet gösterirdik.Şimdi bile bizi okutan öğretmenlerimizi arar hal ve hatırlarını sorar yakınlarımızda iseler ellerinden öpmeye gider helallik isterdik.

Biz boş zamanlarımızda bol bol kitap okurduk kütüphanelere gider dünya klasiklerini okur arkadaşlarımızla tartışırdık. Hiç bir şey yapmasak Teksas Tommiks okurduk.

Şimdiki gençliğe bakıyorum okullar açıldı üzere ama adamlarda okumak hevesi yok ellerinde cep telefonları ha bir oyun oynuyor mesaj yazıyorlar. Arkadaşlar bir eğitimci olarak bu duruma üzülenlerden biriyim bu ülke bilim adamı ister, aydın insan ister lütfen artık Atatürk’ün güvendiği gençler olmaya başlayın.

Biontech aşısını bulan Türk doktorları gibi yurt dışında ses getirecek bilime ve sanata yönelin.

Şunu unutmayın ki; birlikte yapılan aktiviteler ve geçirilen eğlenceli zamanların yanı sıra akademik alanlardaki başarının güçlenmesi ve devam etmesi için gerekli çalışmaların yapılması unutulmamalıdır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.