Hava Durumu

İklim değişikliği neler getirecek?

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2021 12:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2021 12:05

Ülkemiz daha pandeminin acılarını unutmadan şimdide ne yazıkki küresel iklim değişikliği ile karşı karşıya geldiğimiz kesin olarak ortada iken, 2021 yılında meydana gelen korona illeti halen dünya üzerinde bir kıyamet alemeti gibi hızını kesmeden devam ediyor ise de bulunan aşı ile bu illetten kurtulacağımız kesin. Ama bazı kişilerin sosyal medyadan 'aşı olmayın kısırlık geliyor' şarkısına uyan bazı zeka eksiği kişilerin milletlere yaptığı kötülükler sonucu insanların ölümleri devam ediyor. Aslında uzun yıllardır uzmanlar hayli yüksek sesle bağırıyor olsa da süreç bir virüsün bizi etkilediği kadar hızlı olmadığı için İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ bu yıl yeni gündemimiz olacaktır.

Sera gazlarının aşırı artış göstermesi küresel sıcaklığın artmasını sağladığı gibi iklim değişikliğide artık milletimizin başına yeni bir bela olarak geçtiği kesin.

Bakınız kuraklık baş gösterdiği gibi değişen iklim koşulları ile fırtınalar,hortumlar sel ve tabii afetleride meydana getirmeye devam ediyor.

Uzmanların söylediği küresel raporların 2021 yılında aşırı kurak bir yılın olacağı gibi buzulların erimesiylede yeni virüslerin ortaya çıkması nedeniyle sıcaklığın artması sonucu yeni doğa olayları ilede karşı karşıya geleceğimiz belirtmek gerekir.

Devletler bunu önleyebilmek için su kesintileri ile karşı karşıya gelecek kısıtlamaları uygulayacağı gibi sanayide hava kirliliğini yapan etkinliklerin azalması yoluna gideleceği, böylece sosyo-kültürel ve ekonomik yaşayış tarzı etkilenerek yepyeni bir yaşam şekli hayatımıza giriyor olacak.

Çevreci bir yaşam sağlamak için çevreci eylemlere destek vermek mecburiyetinde olacağız ve tam destek vererek insanlığa hizmet etmek durumu ile yaşam şartlarımız kontrol edeceğiz.

Aile içerisindeki yaşam şeklimizde değiştirerek daha çevreci bir toplum olmaya destek vererek duş alma süremizden enerji tasarruflarımıza kadar ciddi kurallara uygulamamız gerekecektir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.