Hava Durumu

Bozkırdan modern enerji üssüne!

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2021 11:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2021 11:13

Son günlerde ilimizdeki idarecilerimizden yeni yatırımlara dair çok güzel haberler almaya başladık ve devamı da gelecek gibi görünüyor. Adeta; bozkırın ortasında bereket fışkıracak. Bu kıraç topraklaklar yıllardır bu haberleri, bu "can suyu"nu bekliyordu.
Burada çoğu insanın gözünden kaçmaması gereken bir konuyu hatırlatmadan edemiyeceğim: Siyasi fikir ayrılıklarını, karşıt dünya görüşlerini, sen-ben kavgalarını, egolarını, çıkarlarını, planlarını, hesaplarını bir kenara koyarak çalışma, bir takım gibi hareket etme, omuz omuza verme kültürü gelişmeye ve meyvelerini vermeye başladı nihayet. 
Memleketimizin Saygıdeğer Valisi, Milletvekili, Belediye Başkanı, bürokratları, memurları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri yekvücut olarak hareket ettiklerinde hedefledikleri, işleri başarır hale geldiler farkında mısınız? Farklılıkları bir kenara koyarak sadece ülke ve memleket menfaatini ön plana koyan çalışkan bir ekip var nihayet.
Bunun en son örneğini bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca ilan edilen Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi dahilinde kurulacak 300 MW gücündeki ilk etap güneş santralleri işinde görüyoruz. Yıllardır bekleyen bir iş Valimiz Yılmaz Şimşek, Milletvekilimiz Yavuz Ergun ve Bor Belediye Başkanı'mız Serkan Baran'ın riyasetleriyle ve sivil toplum desteğiyle hayata geçiyor artık. Bor'a ve Niğde'ye çok önemli ekonomik katkıları olacak bu projenin ilk adımının atıldığını duymak, bizi bir hayli sevindirdi. Abartmıyorum; mutluluktan adeta havaya uçtuk. Çünkü "enerji üretmek" demek; bu topraklara bereket saçmak; işsize iş, aşsıza aş demekti.
Gelin bu konuyu biraz daha açalım: Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından Güneş Enerjisine Dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları ve Bağlantı Kapasiteleri'nin tahsisine yönelik olarak, ilimiz Niğde'ye toplam 300 MW kapasiteli 3 adet güneş enerji santralinin kurulması için yarışma ilanı yayınlandı. 
Niğde'nin nitelikli üretim ve istihdam odaklı büyümesinde çok önemli bir kilometre taşı olacak bu proje, Niğde Bor Enerji İhtisas Bölgesi'nin ilk etabı olan 300 MW'lık  güneş enerji santralinin kurulması ile ilk etapta 50 bin konutun, bölge tam kapasiteye eriştiğinde ise 250 bin konutun elektrik tüketimine eşdeğer yerli, milli ve çevreci elektrik enerjisi  üretilecek. Niğde'nin sanayii gücüne ve ekonomisine güç katacak bu durum, bozkırın ortasındaki "Modern Enerji Üssü" hüviyetiyle, aynı zamanda tıpkı bir okul gibi eğitici de olacaktı. 
Bu haberi öğrendikten sonra mutluluğumu dile getirmek, sevincimi dile getirmek istedim. Bu konuyla ilgili olarak, Niğde Valiliği İl Proje Koordinatörü Ali İlker Atabay'ı telefonla aradım. Konuya verdiği emek doğrultusunda kendisini tebrik ettim. Ancak Ali İlker Bey'in söylediği sözler, mutluluğumu daha da arttırdı. 
“Bu proje Made in Niğde-Bor Şerife Hanım, şahıs işi değil. Ciddi bir koordinasyon ürünü, idarecilerimizin himaye etmediği, sahip çıkmadığı, destek olmadığı bir işi başarmamız mümkün değil. Esas teşekkürü hak eden memleketimizin güzide idarecileridir.” 
İşte size; yıllardır hasret kaldığımız birlik ve beraberlik hissinin nasıl pekiştiği... Bence her türlü yeni yatırımdan daha kıymetli olan şey memleketimizin bu olgunluğa erişmesi, kişisel hesap yerine takımı ve memleketi ön plana çıkarması, hesap yapmadan birlikte hareket edebilmesidir.
Emeği geçen herkese teşekkürler...
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.