Hava Durumu

Elşad Abdullayev "Miatsum" liderinin karşısında kendisini nasıl çıkmaza sürükledi?

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2023 13:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2023 13:40

Ermeni yanlısı Fransa'ya sığınan Azerbaycan Cumhuriyeti Ceza Kanunu'nun birçok maddesiyle suçlanan feshedilmiş Uluslararası Azerbaycan Üniversitesi'nin eski rektörü Elshad Abdullayev, Azerbaycan'ın üst düzey yetkililerine iftira kampanyası yürüttü.

Kolluk kuvvetleri ve ceza kovuşturma organlarının başkanları, yabancı web sitelerinde, internette Ermenilere olan sevgisi, kanallarındaki görünümlerinden belli oluyor.

Bu aşkın kendisi kaçışından sonra ortaya çıkmadı, daha önce oldu.

Yani, Ermenilere olan sempatisi ancak 2012-2013 yıllarından sonra, aleyhinde ceza davalarının açıldığı tarihten sonra ortaya çıkmışsa, bu onun kırgınlığının ve ya intikam duygularının bir işareti olarak değerlendirilebilir. Ama hayır!

Elshad Abdullayev, bir video kaydında, 20 Ocak'ta Bakü'de katliamı gerçekleştiren Mihail Gorbaçov'un yardımcısı olan Ermeni siyaset bilimci Levon Grantovich Melik-Shahnazaryan ile yakın ilişkisinden bahsediyor.

SSCB. Levon'un 2015 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybettiğini hatırlayan Elshad Abdullayev, konuşmasında defalarca "vefat etti" kelimesini kullanıyor ve cenazesine gittiğini hatırlıyor.

Düşünün bir Müslüman-Azerbaycanlı "alim-rektör" bir Ermeni milliyetçisinin, şovenist "Miatsum" hareketinin liderinin, sözde DKR Yüksek Sovyeti Başkanlığı'nın bir üyesinin cenazesine nasıl katılabilir? Ruhu için dua ediyor? Ne de olsa 2015'te topraklarımızın yüzde 20'si halen Ermenistan'ın işgali altındaydı, bir milyon hemşehrimiz mülteci ve yerinden edilmişti, şehitlerimizin kanı alınmamıştı.

Bu video materyalinde Elshad Abdullayev, Shahnazaryan'a dolaylı olarak yakın olduğundan da bahsediyor. 2000 yılında Moskova'da savunduğu doktora tezi Dağlık Karabağ konusuna ayrıldığı için bir sorunla karşılaştığını ve Shahnazarian'ın yardımıyla çalışmayı "aştığını" söylüyor.

Kısaca Alim adını almak için Ermeniye "amca" demiş! Birinci Karabağ Savaşı'nda şehit düşen şehitlerimizi unutmuştu.

Acaba Gorbagor, Shahnazaryan Abdullayev'e doktora çalışmasının metninde Ermeniler lehine hangi önemli düzeltmeler, eklemeler yapmasını tavsiye etti ki, çalışma kabul edilsin?

Elshad Abdullayev, 23 Nisan 2004'te Rusya Eğitim Akademisi'nin yabancı üyesi olarak "seçildiğinde" ve akademinin tam üyesi ve akademisyeni olarak "seçildiğinde" Akademi'deki Shakhnazarian ve diğer Ermeni bilim adamlarının himayesinden yararlanmış olması bir istisna değildir.

4 Aralık 2008'de Rusya Hukuk Bilimleri Akademisi ilginçtir ki, Elshad Abdullayev'den bir yıl sonra 27 Nisan 2005'te eski Eğitim Bakanımız Misir Mardanov da Rusya Eğitim Akademisi'ne yabancı üye seçilmiştir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.