Hava Durumu

Güzel insan İnci Sezer Becel

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2022 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2022 07:52

'Güzel insan' kelimesini artık kolay kolay kullanamıyoruz. Çünkü güzel insanların toplumumuzda sayısı çok az ve kendileri de nadiren sayılacak kadardır. İşte az sayıda olan isimlerden birisi Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel Hanımefendi’dir.

Sayın Valimizi geçtiğimiz günlerde ziyaret ettim. Böyle bir insan görmedim. Mütevazi, hoşgörülü ve  kendini beğenmişliği olmayan gerçek bir hanımefendi. Becel, makamında bizzat kendisini ziyarete gelenleri kapıda karşılıyor. Çikolata ikramını kendisi yapıyor. Makam masasında değil ziyarete gelenlerle birlikte oturuyor ve kendilerini kapıya kadar yolcu ediyor. Kim olursa olsun tüm vatandaşlar Becel’i ziyaret edebiliyor.

Sayın Vali İnci Sezer Becel, Nevşehir’de göreve ilk başladığında görüştüğümüzde, ‘Bu kapı devletin ve halkın kapısı’ demişti ve dediği gibi yapıyor. Nevşehir halkın valilerini çok seviyor. Böyle bir valileri olduğu için çok mutlular.

Vali Becel, sabah erkenden çalışmaya başlıyor. Sürekli halkın içinde olan Becel, randevularını mesai saatinde sonra da veriyor. Becel gördüğüm kadarıyla ailesine çok az zaman ayırıyor. İnsanlara makamda çalışanların yanında olduğunu gösteriyor. Vali Becel, makam aracıyla kırmızı ışıkta duruyor. Nevşehir halkının dikkatini çeken bir başka konu da Sayın Valimiz makam aracını kullanmayarak korumasız bir şekilde market alışverişini yapması. Becel, esnaf ziyaretlerini sürekli yapıyor, bunun yanında Nevşehir’de 200’e yakın gazi ve şehit yakınlarını her hafta cuma günleri ziyaret ederek onların sorunları ile yakından ilgileniyor. Şehit çocuklarının “İnci Annesi” olmuş…

Vali İnci Sezer Becel, eğitime de çok önem veriyor. Okulların sorunlarını tamamen çözerken, Valilik ve belediyenin ortak çalışmalarıyla sosyal etkinlere ağırlık veriyor. Aynı şekilde hastaneleri de ziyaret ederek çalışmaları inceliyor. Bu ziyaretlere habersiz gitmesi vatandaşları çok memnun ediyor. Çünkü eksiklikleri tespit ederken, vatandaşlara nasıl davranıldığını da gözlemiş oluyor.

Vali Becel, bu memleketin arayıp da bulamayacağı bir isim. Becel’i büyükler de, gençler de, mülki amirler de ve çocuklar da seviyor. Vali Becel, artık bu memleketin çocuğu. Bunların yanında turizm konusunda çok tecrübeli olan Vali İnci Sezer Becel, kış turizminden çok umutlu olduğunu bunu Kayseri ile ortak yapmayı planladıklarını söyledi…

Sayın Valim, yolunuz ve bahtınız açık olsun. Nevşehir halkı sizle gurur duyuyor...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.