Hava Durumu

 “Ali Dağı’m kanser olmuş, ben Ali Dağı’mı geri istiyorum”

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2023 00:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2023 00:40

Evet... Kayserimizin akciğeri olan Ali Dağı’mız kanser olmuş. Burayı kanserden kurtaracak doktorumuz Sayın Mustafa Yalçın’dır. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin ve şehrimizin reklamcılıkta duayen olan sanayici iş adamı olan Mehmet Karabulut’la uzun uzun sohbetler ettik. Yıllar önce Mehmet Özhaseki Büyükşehir Belediye başkanıyken, Sivas Caddesi’ne  büyük bir totem dikerek totem de; “Ali Dağı kanser olmuş ben Ali Dağı’mı geri istiyorum” diyerek Özhaseki, uyarmış ama kimseler dinlememiş. Şimdi Ali Dağı’nı tamamen kanser kaplamış… Her yer beton olmuş, halen daha villalar yapılmaya devam ediyor.

Çocukluğumdan beri Ali Dağı ile ilgili çok muhabbetlere şahit olmuşumdur. Kimi gelir bağ evinin yerini anlatır, yaz günü Ali Dağı’ndan öyle bir hava geliyor ki küfür küfür esiyor mis gibi bir havası vardı. Çay bağları ve deli çayın etrafının domatesini, salatalığını, biberini, balandıra ballandıra anlatılır. Çocukken hep bu muhabbetlerden sonra ya bu ‘Ali Dağı neresi, nasıl bir yer böyle’ der dururdum. Sonra büyüdükçe anladık ve öğrendik ki Ali Dağı kayseri için bir coğrafi miras. Gerçekten hava kalitesi olarak bölgenin en güzel oksijen deposudur. Aynı zamanda binlerce şifa kaynağı olan bitkilerle kaplıdır.

Gelelim bugün anlatmak istediğime… Kayseri’nin Kaz Dağları’na yani Ali Dağı’na... Benim sosyal medya hesabımda Talas, Çağ Bağları civarında yaşayan vatandaşlarımızı adeta isyanda, gördüğüm bir doğa katliamı var. O yeşillikler içinde o manzarayı görmek bu katliamın Ali Dağı’na tamamen yayılacak olma endişesi Kayseri’yi seven, bu şehre aşk ile bağlı olan birçok insanı ayağa kaldırmış durumda. Burada katledilen sadece bir dağ değil, sadece bir yeşillik değil, burada katledilen orada yaşam veren tüm canlılar, bitkisel ve hayvansal binlerce çeşit canlı, dolaylı yoldan bir ilçe halkı, toprak ve tüm Kayseri…

Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, Kayseri Valimiz Gökmen Çicek'e, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Memduh Büyükkılıç’a, Burya Kurtacak olan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ her şeyden önce bir vatandaş, bir gazeteci olarak sesleniyorum. Lütfen gerekeni yapınız ve bu katliama ‘dur’ deyiniz. Aksi takdirde çocuklarımıza, torunlarımıza ve onlardan sonraki nesillere yaşanabilecek bir doğa bırakamayacağız..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.