Hava Durumu

Hangi üniversiteye müsilaj sorulmamalı?

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2024 09:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 09:11

Üniversiteler eğitim yuvası. Daha fazla öğrenmek isteyenler, kimi zaman yetenekleri doğrultusunda kimi zaman cevapları kaydırma suretiyle bir bölüme kaydoluyor.
İşsizler ordusuna yeni nefer de yetişiyor,


Türkiye’nin muhassır medeniyetler seviyesine erişmesi için kafa yoranlar da çıkıyor.


Bursa’mızda da Mudanya Üniversitesi’nin katılımıyla 3 yüksek eğitim yuvamız oluştu.


Bir tane yaramazlık yapan vardı o miras olarak binasını Bursa Teknik Üniversitesi’ne bıraktı. Bu sayede kampüssüz dünyaya gelen BTÜ’nün de gerçek anlamda güzel yerleşkeleri oldu.


Çok isteseler de maalesef Çataltepe de olmayınca elleri boş kalmıştı. Ancak şimdi sabit ikametgahlarında özellikle de ‘yapay zeka’ vizyonuyla tam gaz ilerliyorlar.
Konumuza dönecek olursak,


Malumunuz yaz ayları gelince, Marmara Denizi’ndeki ‘müsilaj’ kabusu da hortluyor. Bundan önceki yıllarda Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da müdahil olmuş hatta çalıştaylarla kalıcı çözümler aranmıştı.


Deniz ısısıyla ilintili olan çevre kirliliği ile harmanlanan müsilajla ilgili son gelişmelere ilişkin Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi’nden ses geldi.


Haberde, “Dekan Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Türkiye'yi çevreleyen denizlerde su sıcaklıklarının arttığını belirterek, "Özellikle Marmara Denizi son 50'li yılda en çok ısınan, en çok sıcaklığı artan deniz konumunda. 1970'li yıllarda ortalama deniz suyu sıcaklığı Marmara Denizi'nde 15,3 iken bugün 17,8 santigrat derece civarına ulaşmış. Bu 2,5 santigrat derece artığı anlamına geliyor. Sıcaklıkların artması müsilajı yine tetikleyecektir" dedi” ifadelerine yer verilmişti.


Gazeteci refleksiyle konuyu yerelleştirmenin, Bursalı ya da Bursa’da görev yapan akademisyenlerin ağzından okuyucu ile buluşturmanın doğru olduğunu düşündüm.


Şehrin en eski üniversitesi, muadillerinin ağabeyi konumundaki Uludağ Üniversitesi ile iletişime geçmek üzere telefonumu elime aldım.


Konuya ilişkin ilgili akademisyene sarmal bulmaca marifetiyle ulaşmaya çalıştım.


4 ya da 5 telefon konuşması oldu…


Sonucu merak ediyorsunuz değil mi?


Maalesef hevesimiz kursağımızda kaldı! Farklı mazeretler bildiren akademisyenler konuya ilişkin hiçbir yorum yap(a)madı…


Elimizde ise Marmara Denizi’ne Bursa’dan daha uzak olan Tekirdağ’daki üniversitenin açıklaması kaldı.


Öte yandan BTÜ’lü bir profesörden konuya ilişkin değerlendirme yazacağına dair sözü aldım.


Sayısız başarıya imza atan, Bursa’yı yabancı diyarlarda başarıyla temsil eden Uludağ Üniversitesi’nin de yumuşak karnı buymuş demek…


Müsilaj konusunu kime sormayacağımızı da öğrenmiş olduk!


Geniş zamanda yaz okulu ile ilgili gelen bilgileri de aktarırız…


Derdimiz akademik çıtasını yükseltmeye çalışan BUÜ’nün eteğinden tutup çekiştirmek değil.


Bizim dışımızda soran olursa en azından müsilaj konusuyla ilgili bilgi aktarırlarsa biz de öğreniriz.



Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.