Hava Durumu

Yaz tatili rüyası

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2024 18:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 18:25

Yaz ayları, deniz ve güneş denince akla gelen ilk şey şüphesiz tatil oluyor. Ülkemizin doğal güzellikleri, mavi bayraklı plajları, Ege ve Akdeniz'in masmavi suları bizlere harika bir yaz tatili vaat eder. Son yıllarda tatil planları yaparken insanların aklında bir soru var; "Bu tatili bütçemize nasıl sığdıracağız?"
Bodrum, Çeşme, Fethiye gibi popüler tatil beldelerimizde fiyatlar artık el yakıyor. Üstelik bazı plajda şezlong kiralamak bile euro dolar üzerinden hesaplanıyor. Düşünsenize, deniz kenarında iki şezlong için ödediğiniz para ile bir haftalık alışverişinizi yapabiliyorsunuz!

Restoranlarda menülerdeki fiyatlar ise dudak uçuklatıyor.

Bir lahmacun 950 TL, bir top dondurma 200 TL olduğunda, tatil bir lüks olmaktan çıkıp erişilmesi zor bir hayal haline geliyor.

Bu pahalılık yüzünden pek çok tatilci rotasını Yunanistan'a çevirmiş durumda. Komşumuz, daha uygun fiyatlarla hizmet sunuyor. Üstelik Yunan adalarının bizim Ege kıyılarından aşağı kalır yanı yok, plajlarda şezlong için ekstra ücret de ödemiyorsunuz ve hatta yeme içme limiti de bulunmuyor, isterseniz sadece bir kahve alarak bu imkanlardan faydalanabilirsiniz.

Feribot ile kolayca ulaşılabilen bu adalarda, konaklama ve yeme içme masrafları ciddi anlamda daha makul seviyelerde. İnsanlar bütçelerine uygun bir tatil yapmak için, daha ekonomik seçenekler arıyor. Ülkemizin doğu ve güneydoğusundaki doğal güzellikler, Karadeniz'in serin yaylaları da alternatif tatil rotaları olarak öne çıkıyor. Ancak deniz tatili hayali kuranlar için durum biraz daha zor.

Sadece tatilciler değil, bu fiyatlardan yerel esnaf da etkileniyor.

Yüksek fiyatlar nedeniyle turist sayısındaki azalma, esnafın da işlerini olumsuz etkiliyor. Turizm sektörünün en parlak günlerini yaşadığı bu kıyılar, artık yabancı turistlerin bile daha az tercih ettiği yerler haline geldi. Peki çözüm ne? Elbette ki tatil yapmanın bir lüks değil, herkesin hakkı olduğunu unutmamalıyız.

Tatil bölgelerimizdeki işletmelerin, fiyatlarını yeniden gözden geçirip, daha ulaşılabilir hale getirmesi gerekiyor.

Aksi halde, bizler güzelim Ege ve Akdeniz sahillerimizi hayal ederken, komşu Yunan adalarında tatil yapan vatandaşlarımızın fotoğraflarına imrenmekle yetineceğiz. Tatil her zaman dört duvar arasında yaşanan hayatın dışına çıkmak, nefes almak, dinlenmek demektir.

Umarım önümüzdeki yıllarda, daha makul fiyatlarla tatil yapabileceğimiz günleri görürüz. Çünkü her birimiz, ülkemizin güzelliklerinin tadını doyasıya çıkarmayı hak ediyoruz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.