Hava Durumu

Batı Garajı'nın yeni güzergâhı belli oldu

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2021 11:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2021 12:17

Uzun zamandır dağ yöresinin sorunlarını masaya yatırmaya devam ediyoruz.

Geçtiğimiz günler İGF Haber Ajansı Genel Yayın Koordinatörü Aysın Komitgan’ın sunduğu 'Günaysın' programının konuğu olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İGF TV ve Bursada Bugün TV ortak yayınıyla İGF üyesi tüm medyalarda yayınına katıldı. Önemli açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş ile kısa sohbetin ardından Bursa’nın 4 dağ ilçelerinin otobüs peronlarının ve Batı Garajı'nın Acemler'e indirilmesi planlanmasıyla ilgili süreci konusunda da bilgi aldım.

Başkan Aktaş, "Bursa’nın trafik dağıtım noktası haline gelen Acemler’deki ilave düzenlemeleri her gün izliyoruz. Burada yapacağımız her çalışma öncesi planlarımızın üzerinde iyi düşünüp bir kere karar vererek ilerliyoruz" dedi.

"Çekirge Devlet Hastanesi’nin de hizmete girmesiyle birlikte bu bölgede trafiğin daha da artacağı bir gerçek" diyen Aktaş şöyle devam etti:

"Bu bölge Bursamızın en önemli noktalarından biri. Büyükşehir Stadyumu, Çekirge Devlet Hastanesi, Bursaray Acemler İstasyonu, BUSKİ, Büyükşehir Belediyesi binaları, ve Emniyet Müdürlüğü ek binaları Batı Garajı bölgenin insan ve trafik yükünü artırıyor. Biraz önce bahsettiğim gibi bu bölgemizde çalışmalar yaparken Bursa’nın günü kurtarmak adına değil  50 yıllık, 100 yıllık planlar yaparak çalışıyoruz. Dört dağ ilçemize yönelik yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık’tan oluşan dağ ilçelerinin minibüsleri zaten burada yolcu indiriyor. Şimdi ise mevcut otobüs peronlarının Acemler'e taşınmasıyla ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor..."

Yörenin turizm hakkında kısa olsa sohbet ettik Alinur Aktaş ile..

Dört dağ ilçesinin kırsal turizme kazandırılması ve tanıtılması konusunda hassasiyetle bu konunun üzerinde durduklarından da bahsetti.

Sayın Başkan’a çalışmalarında başarılar dilerken, bizler Bursa’mızın ve yöremizin sorunlarını sıkıntılarına elimizden geldiğince yazmaya devam edeceğiz.

Şimdilik esen kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.