Hava Durumu

Türkiye'nin modern hayvan barınağı Kayseri'ye yapılacak

Kayseri Hayvan Hakları Koruma Başkanı Nilgün Uzel, Kayseri'ye sokak hayvanları için yapılacak yeni ve modern barınağın elzem olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2022 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2022 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Türkiye'nin modern hayvan barınağı Kayseri'ye yapılacak

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Hayvan Hakları Koruma Başkanı Nilgün Uzel, Türkiye'nin en modern barınağının yapımına başlanacağını duyurdu.

Kayseri'de hem kediler, hem de köpekler için yeni, modern ve günün koşullarına uygun hayvan barınağının Büyükşehir Belediyesi'nin bakanlık ve hayırseverlerin desteğiyle hayata geçirileceğini duyuran Kayseri Hayvan Hakları Koruma Başkanı Nilgün Uzel, barınağın yapım yeriyle ilgili iddialara açıklık getirdi.

Uzel, barınağın yapılmasını istemeyenlerin tamamen arsa yakınında tarlası olan büyükbaş ahırı olan insanlar olduğunu öne sürerek, "Oraların konut parseli alacağını ve rant elde edeceklerini hayal ediyorlar. Bunun içinde insanları provoke ediyorlar. Bilmiyorlarki yapılacak olan kedi köpek evinin tüm çevresi, ya askeri yasaklı alan yada mera vb. yerler. Çevre insanının hayal ettiği giibi konut parseli alma imkanı yok" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu proje ile ilgili bakanlık ve hayırseverden 6 milyon lira destek aldığını ifade eden Uzel, "Toplam 12 milyon liralık proje ile Türkiye'nin en modern kedi ve köpek bakımevlerinden birini yapacak. Burada koku olmayacağı gibi çevredeki başıboş dolaşan köpeklerin toplanması sağlanacak. Vatandaşlar '1 tane barınak var, daha kaç tane barınak yapacaksınız' sorusunu soruyorlar. 1 taneydi yine 1 tane kalacak. Yeni barınağın yapımı bittiğinde eski barınak kalkacak veya başka bir amaçla kullanılabilecek" diye konuştu.

Uzel, hayvanseverlerin tümü adına barınağın acilen yapılmasının elzem olduğunu yineledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.