Hava Durumu

Sakarya’da Satranç Türkiye Kupası heyecanı başladı

Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Satranç Türkiye Kupası başladı. En küçüğü 8, en büyüğü 80 yaşında olan 58 ilden 280 sporcunun mücadele ettiği turnuvada hamleler şampiyonluk için yapılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2022 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2022 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Sakarya’da Satranç Türkiye Kupası heyecanı başladı

SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Satranç Türkiye Kupası heyecanı resmen başladı. 25 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyonda 58 ilden 280 sporcu kupa için ter dökecek. En küçüğü 8, en büyüğü 80 yaşında olan sporcular 8 gün boyunca kupayı kazanmak için hamleler yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin spor kulübü bünyesine dahil ettiği satranç branşında Sakarya, en kapsamlı organizasyona ev sahipliği yapıyor.

“Ulusal ve uluslararası alanda birçok takdir toplayan turnuvalar düzenliyoruz. Bunların arasında, Türkiye Kupası en prestijli, bizleri en çok heyecanlandıran organizasyonlarımızdan bir tanesi” diyen TSF Başkanı Gülkız Tulay şu ifadeleri kullandı: “Pandemi nedeniyle 2 yıl ara verdiğimiz Türkiye Kupası mücadelesinde, yeniden siz değerli sporcularımızla bir araya gelmek bizler için çok özel, çok kıymetli. Türkiye Kupası’na bu sene 58 ilimizden 36’sı unvanlı olmak üzere 280 sporcumuz katılıyor. Her Türkiye Kupası mücadelesinde insanın içini umutla dolduran başarı hikâyeleri ile karşılaşıyoruz. Bu yılki katılımcılarımızdan en küçüğü 8 yaşındayken, en büyük sporcumuz ise 79 yaşında. İki sporcumuzun aralarındaki 71 yaş farkına rağmen bir araya gelebilmeleri, sürekli anlattığımız, her etkinliğimizde vurguladığımız satrancın birleştirici
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.