Hava Durumu

Muğla'da Sosyal Hizmetler Atölyeleri'ne başvuruları başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Atölyeleri 2023 yılı yeni kayıt dönemi başladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2023 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2023 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Muğla'da Sosyal Hizmetler Atölyeleri'ne başvuruları başladı

MUĞLA (İGFA) - Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde 17.04.2021 tarihinde hizmete başlayan Sosyal Hizmetler Atölyeleriile Büyükşehir Belediyesi kadın, çocuk, yaşlı ve engellilerin farklı aktivitelerle yararlı zaman geçirmesini, birlikte üretmesini ve hemşehrilik duygularının artmasını sağlıyor.

Resim, seramik, mozaik, geleneksel sanatlar, çini, kumaş, dikiş, takı tasarım, punchneedle, ahşap boyama, İngilizce, fen bilgisi, satranç ve müzik gibi birçok alanda vatandaşların yararlanabileceği atölye çalışmaları için 2023 başvuruları başladı. Sosyal Hizmet Atölyeleri’nden yararlanmak isteyen vatandaşlar 444 48 01/02522129349 iletişim numaralarını arayarak ya da www.mugla.bel.tr adresinde bulunan kayıt formunu doldurarak başvurabiliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’ya kazandırdığı Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde hayata geçirilen Sosyal Hizmetler Atölyeleri’nde Çocuk, Kadın, Yaşlı, Engelsiz Renkler Atölyesi bulunuyor. Çocuk Atölyelerinde, çocukların boş zamanlarını daha verimli geçirecekleri, her gün yeni bir şeyler öğrenecekleri, psikososyal gelişimlerine katkıda bulunacak, yaratıcıklarını ve hayal güçlerini geliştirecek çalışmalar yapılıyor.

Kadın ve yaşlı atölyelerinde yapılan hobi sanat atölye çalışması katılımcıların boş vakitlerini verimli bir biçimde geçirmesine olanak sağlıyor. Atölyelerde farklı model ve günlük hayatlarında kullanabilecekleri sanat malzemelerinin aşamalı bir biçimde hazırlanması, uygulamalı bir biçimde gerçekleştirilmesi sağlanıyor. Eğitmenler eşliğinde çeşitli sanat dallarında takı tasarım, çanta yapımı, ahşap boyama, seramik ve cam altı çalışmaları yapılıyor. Kursiyerlerin bu çalışmalarını düzenlenen sergilerde satmaları ve bunlardan bir gelir elde etmeleri de sağlanıyor. Ayrıca atölyelerde kadınların emeği ile ürettikleri ürünler MELSA’dada satışa sunuluyor.

Engelsiz sanat atölyesinde yürütülen çalışmalar ile engelli bireylerin duygularını ve düşüncelerini geliştirmek, iç dünyalarını ifade edebilmelerine olanak sağlamak ve çevrelerindeki dünyayı algılamalarına yardımcı olmak, sosyal yaşamda daha fazla yer almaları, kendilerini iyi hissedecekleri bir uğraş edinmeleri amaçlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.