Hava Durumu

Malatya İtfaiyesi boğulmalara karşı uyardı

Yaz mevsimi ile birlikte baraj ve göletlerde sık sık boğulma vakaları yaşanmaya başlandı. Yaşanan boğulma vakalarıyla ilgili uyarılarda bulanan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, vatandaşların daha dikkatli olmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2022 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2022 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Malatya İtfaiyesi boğulmalara karşı uyardı

MALATYA (İGFA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu,yaz aylarının da gelmesiyle birlikte yaşanan boğulma olaylarını engellemek için uyarılarda bulunarak, gençlerin bilmedikleri sularda yüzmemeleri gerektiğini söyledi.

Özellikle gençlerimizin daha dikkatli olmasını belirtenBaşkan Katipoğlu, “Son zamanlarda boğulma olaylarının yaşandığını, boğulma hadiselerinin başladığıyla alakalı farklı illerden de duyumlar almaya başladık. Henüz tam yaz aylarına girmememize rağmen 2 tane boğulma olayı da Malatya’mızda yaşandı. Farklı şehirlerde de boğulma hadiseleri oluyor. Biz buradan vatandaşlarımıza seslenmek istiyoruz. Kesinlikle bilmediğiniz sulara girmeyin. Yüzme havuzunu tercih edin” dedi.

Çocuk ve gençleri kesinlikle yüzme havuzlarına yönlendirmenin çok daha faydalı ve güvenli olacağını belirten Katipoğlu, "Bugüne kadar 400’ün üzerinde boğulma olayına gittik ve bunların tamamı hayatını kaybetmiş gençlerimizdi. Biz bu acıların yaşanmasını istemiyoruz. Bizler Malatya Büyükşehir İtfaiye ekipleri olarak her zaman hemşerilerimizin yanındayız. Bizim işimiz sadece yangın söndürmek değil. Biz hayatın her alanında varız. Bize ihtiyacı olan her canlının yardımına koşan ekibiz. Ekibimizi güçlendirmek amacıyla 2 arkadaşımızı daha dâhil ettik. Arkadaşlarımız ilk yıldızlarını da aldılar. Federasyonun tabi tuttuğu sınavda başarılı oldular. Şu an arkadaşlarımız da arama kurtarma eğitimine başladılaR" DEDİ.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.