Hava Durumu

Kocaeli İzmit'te Hıdırellez etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, baharın müjdecisi Hıdırellez etkinliklerine geçtiğimiz akşam Balkan Dernekleri Yerleşkesinde devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2022 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2022 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Kocaeli İzmit'te Hıdırellez etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

KOCAELİ İGFA- İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce düzenlenen Hıdırellez etkinlikleri Mecidiye Köyü’nde büyük bir coşkuyla başladı. Baharın müjdecisi Hıdırellez etkinlikleri dolu dolu devam ediyor.  Köylerde ve merkezde eş zamanlı olarak kutlanan Hıdırellez etkinlikleri geçtiğimiz akşam 17.00 itibariyle Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nde yapıldı. 

“LAYIKIYLA KUTLANIYOR”

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Baharı hep birlikte karşılıyor olmak bu güzelliklerde sizinle birlikte yan yana bulunmak bizim için çok kıymetli. Özellikle hemşerilerimle birlikte olmak dayanışma göstermek, hoşgörü göstermek çok değerli. Hıdırellez Bayramımız özellikle bu sene önce köylerde olmak üzere kentin dört bir köşesinde layıkıyla kutlansın istedik. 

“ÖNCE SAĞLIK GETİRSİN”

Hıdırellez Bayramımız tabiatın yeniden doğuşunun simgesi, baharın habercisi, güzel günlerin müjdecisi. Geçtiğimiz gün burada çok güzel bir Hıdırellez ateşi yaktık ve üzerinden atladık, dileklerimizi diledik, dualarımızı ettik. Hepimizin gönlünde kalbinde ne varsa dileği İnşallah kabul olsun. Önümüzdeki günler bolluğuyla gelsin, Hızır hepimizin yoldaşı olsun. Hıdırellez Bayramı hastalara şifa olsun, dertlilere deva olsun İnşallah. Bayramımız aynı zamanda ülkemize ve tüm dünyaya önce sağlık getirsin. 

“KÜLTÜREL MİRAS”

Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin farklı kültürlerin bir arada kutladığı aslında geçmiş ile geleceğimiz arasında köprü vazifesi gören bir bayram Hıdırellez Bayramı. Gelecek nesillere aktarılarak da yaşatılması gereken en önemli kültürel miraslarımızdan bir tanesi Hıdırellez. Dünyanın dört bir tarafından kutlanan bu bayram UNESCO’nun da somut olmayan kültürel mirasları arasında yer alıyor. 

“ÇALIŞMALARIMIZI YAYINLAYACAĞIZ”

Bizde Kültür Müdürlüğümüzle, çalışma arkadaşlarımızla somut olmayan kültürel miras çalışmaları kapsamında kentimizin geçmişinin gelenek ve göreneklerinin tespiti, unutulmuş yada unutulmaya yüz tutmuş geleneksel değerlerimizi ortaya çıkarmak için bir çalışma başlatmıştık. Bu çalışmamız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Şu anda köylerde birçok eski insanlarımızla bire bir görüşülüyor. Büyüklerimizin bile unuttuğu bir çok şeyi hatırlatıyoruz. Bunları da zaman içerisinde bir kültür yayını olarak kentimizin hizmetine sunacağız. Hiçbir ayrım yapmaksızın farklı kültürleri bir araya getiren gelenek çeşitliliğini kucaklayan, baharın ve güzel günlerin müjdecisi olan Hıdırellez’in tüm insanlığa umut, barış, şifa ve huzur getirmesini diliyorum.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.