Hava Durumu

Kocaeli İzmit Belediyesi ve Suna İnan Kıraç Vakfı ‘Suna’nın Kızları’ projesi için bir araya geldi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet öncülüğü ve temaslarıyla, merhum Suna Kıraç’ın eğitim alanındaki değer ve vizyonunu yaşatacak olan ‘Suna’nın Kızları’ projesi için Suna İnan Kıraç Vakfı ile işbirliği yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2022 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2022 09:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Kocaeli İzmit Belediyesi ve Suna İnan Kıraç Vakfı ‘Suna’nın Kızları’ projesi için bir araya geldi

KOCAELİ İGFA- İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ceren Öker Cömert, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sinem Gülenç ve Fen İşleri Müdürü Burak Güreşen ile birlikte İstanbul Pera Müzesi’ni ziyaret etti. Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na ait koleksiyonlar, seçkin sergiler, yayıncılık ürünlerinin sergilendiği Pera müzesi ziyaretinde vakıf ve İzmit Belediyesi işbirliğinde yapılabilecek projeler de konuşuldu. Ayrıca Hürriyet ve ekibi, Pera Palas’ta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kaldığı 101 numaralı odayı da ziyaret etti. 

İŞBİRLİĞİ MESAJLARI VERİLDİ

Pera Müzesi’nde gezi ve incelemenin yanı sıra özellikle kadın, çocuk, kültür, sanat ve arkeolojik çalışmalar kapsamında işbirliği yapılabilecek konular masaya yatırıldı. Özellikle Suna ve İnan Kıraç Vakfı çatısı altında yürütülen, merhum Suna Kıraç’ın eğitim alanındaki çabalarını, değerlerini, hedeflerini ve vizyonunu yaşatacak olan ’Suna’nın Kızları’ projesinde işbirliği mesajları verildi. 

İZMİT’TE AĞIRLAYACAKLAR

Suna’nın Kızları projesi Türkiye’nin dört bir köşesinde eğitime erişemeyen, erişen ama eğitim sürecini  tamamlayamayan, tamamlayan ancak gerçek anlamda nitelikli eğitim alamayan kız çocuklarına ulaşmayı planlıyor. Bu kapsamda İzmit Belediyesi önümüzdeki aylarda Suna  ve İnan Kıraç Vakfı yöneticilerini İzmit’te ağırlayacak. 

KÜLTÜREL MİRAS VE ARKEOLOJİ ÇALIŞMALARI

Pera Müzesi’nin ardından İstanbul Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret eden Başkan Hürriyet ve ekibini Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür Sanat İşletmesi Genel Müdürü Özalp Birol karşıladı. Karşılıklı bilgi paylaşımının yapıldığı görüşmede kültürel miras ve arkeoloji çalışmalarında işbirliği konuşuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.