Hava Durumu

İzmir Şirince'de hem tatil, hem de zeytin hasadı deneyimi

Doğa, tarih ve kültürün iç içe geçtiği Şirince’nin gözde butik otelde, gelenekselleştirdiği zeytin hasatları ile misafirlerine özel deneyimler yaşatıyor. Dalından toplanmasından, sıkım aşamasına kadar zeytinin sofraya uzanan tüm yolculuğuna eşlik eden misafirler, tatillerini doğa, mitoloji ve deneyim ile renklendiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2022 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2022 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
İzmir Şirince'de hem tatil, hem de zeytin hasadı deneyimi

İZMİR (İGFA) - İzmir'i Selçuk ilçesine bağlı Şirinci Köyü'nde taş ve ahşaptan oluşan tarihi miras, doğal güzellikleri ile doğal ve tarihi dokusu ile Güllü Konakları'nda bütünleşiyor. Butik otelde geleneksel olarak gerçekleştirdiği zeytin hasadı ile misafirlerine benzersiz deneyim sunuyor. 

Geleneksel zeytin hasatlarında konuklar, güne zeytin toplayarak başlıyor. Daha sonra sıkım ve fabrika ziyaretine katılan misafirler, ağaçtan sofraya uzanan zeytinin doğal yolculuğuna bizzat tanıklık etme fırsatı buluyorlar.

Renkli görüntülere sahne olan zeytin hasadı kapsamında ayrıca, binlerce yıllık tarihi geçmişi ile birçok efsaneye kaynak olan zeytin ve hikayesine dair keyifli sohbetler de gerçekleştiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.