Hava Durumu

Haydi hanımlar “Unu sizden yoğurması bizden”

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin “Unu sizden yoğurması bizden” kampanyası kapsamında kırsal mahallelere hamur yoğurma makinesi hibe ediyor. Makineler, zor ve zahmetli hamur yoğurma işinde kadınlara büyük kolaylık sağlıyor. Kadınlar, makine hamuru yoğururken sohbet edip dinlenmenin keyfini çıkarıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2022 07:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2022 07:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Haydi hanımlar “Unu sizden yoğurması bizden”

ANTALYA (İGFA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi yerelden kalkınma ilkesiyle üreticinin yanında olmaya kadın üretimi ve emeğini desteklemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yaş ortalaması yüksek olan kırsal mahallelerde kadınları iş yükünden kurtarmak için hamur yoğurma makinesi hibe desteği yapıyor. “Unu sizden yoğurması bizden” kampanyası çerçevesinde bugüne kadar Döşemealtı, Kaş, Demre, Korkuteli, Elmalı, Finike, Kumluca, Gündoğmuş ve Akseki ilçelerinden talepte bulunan kırsal mahallelere 29 adet hamur karma makinesi hibe edildi.

İMECE KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR

Tek seferde 50 kilo hamur yoğuran makineler kadınların işlerini kolaylaştırıyor. Kurulumu yapılan makineler hamuru yoğururken, kadınlar dinlenmenin keyfini çıkarıyor. Hamur yoğrulduktan sonra hep birlikte bazlama ve yufka yapan kadınlar imece kültürünün de yaşatılmasına katkı sağlıyor. Hamur yoğurmanın fiziki olarak zor zahmetli bir iş olduğunu belirten kadınlar teknolojinin imkanlarından faydalanmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Biz oturuyoruz, makine yoğuruyor. Bağ bahçe işleri ev işleri derken zaten yoruluyoruz. Hamur yoğurmakta zor güç kuvvet istiyor. Çoğumuzun yaşı artık ileri seviyede. Bu makine bizi büyük bir yükten kurtardı. Başkanımıza bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz” diyor.

DESTEKLER SÜRECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyacı olan mahallelere hamur karma makinesi dağıtımı devam edecek. Yetkililer, kırsal mahallelere yaklaşık 120 hamur karma makinesinin hibe edileceğini açıkladı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Şube Müdürü Metin Kazaroğlu, hamur yoğurma ve açma işleminin kol gücüyle yapıldığına ve çok yorucu bir iş olduğuna dikkat çekerek, “Yoğurmayı da açmayı da aynı kişiler yapıyor. Dağıttığımız hamur yoğurma makineleriyle en azından işin yoğrulma kısmını hafifletmiş oluyoruz” dedi.

AKSEKİ KADINLAR MUTLU

Akseki Güçlüköy Mahallesi sakinlerinden Ayşenur Çavuloğlu da yufka ekmeği yapmanın

çok emek isteyen, açması ve pişirmesi uzun süren bir iş olduğuna dikkat çekerek, “Başkanımız Muhittin Böcek’e çok teşekkür ediyoruz. Hamur yoğurma makinesi ekmek ve makarna yapımında işimizi kolaylaştırıyor” diye konuştu. Güçlüköy Mahalle Muhtarı Murat Ceylan da Güölüköy halkı adına Başkan Böcek’e teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.