Hava Durumu

Hatay tüm güzellikleriyle Ankara'da tanıtılıyor

Hatay’ın turizm potansiyelinin, tarihi ve kültürel değerlerinin ve UNESCO tescilli gastronomisinin tanıtıldığı Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri kapılarını açtı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2022 21:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2022 21:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Hatay tüm güzellikleriyle Ankara'da tanıtılıyor

ANKARA (İGFA) - “Barış, hoşgörü ve kardeşlik” temasıyla Başkent Ankara'da düzenlenen etkinlikte Hatay’ın birbirinden güzel yemekleri ve binlerce yıllık kültürü 4 gün boyunca sürecek muhteşem bir organizasyonla tanıtılıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi bu önemli organizasyonda şehrin sahip olduğu kültürel, tarihi ve gastronomik değerleri tanıtmak için fuardaki yerini aldı.

Ankaralılardan ve misafirlerden büyük ilgi gören Hatay standı ilgi gördü. Fuarın ilk gününde standı Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ankara Valisi Vasip Şahin milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe belediye başkanları,  STK oda ve dernek temsilcisi çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Gazella Korosu'nun konseriyle başlayan açılışta, Hatay mutfağının yöresel lezzetleri gastronomi şovlarıyla tanıtılırken çok sayıda vatandaşa da künefe ikram edildi.

Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri, künefeden çökeleğe, kağıt kebabından tuzlu yoğurda kadar coğrafi işaretli 10 ürünün tanıtımı ile 29 Mart'a kadar devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.