Hava Durumu

Edirne Keşan'da 70 yıldır mesleğini severek yapıyor

Edirne'nin Keşan ilçesinde 8 yaşından bu yana babasının yanında öğrendiği demircilik işini severek yapan Ali Ürgün, 70 yıldan bu yana sürdürdüğü mesleğin kendisini dinç tuttuğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2022 20:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2022 20:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Edirne Keşan'da 70 yıldır mesleğini severek yapıyor

Erdoğan DEMİR / Keşan Postası ( Edirne İGFA) - Keşan’da 8 yaşında babasının yanında demirciliğe başlayan ve okuma yazmayı askeri birliğinde Ali okulunda öğrenen Ali Ürgün, 70 yıldan bu yana demircilik mesleğini yürütüyor.

Kendilerine ait Demirciler Caddesi’ndeki kendilerine ait dükkanında babasının bu işi yaptığını belirten Ürgün, kendisinin işyerinde balta, kesici alet, çapa gibi işler ve ufak tefek tamir işleri yaptıklarını söyledi.

Bu işi 70 yıldan bu yana zevkle ve gururla yaptığını söyleyen Ürgün, "Biraz yoruluyorum ama olsun. Sonuçta evimin ekmeğini buradan kazanıyorum. Bu tür işleri yaptıracakların tek işyeri benim dükkanımdır. Başka demirci yok. Burada çalışmak belki beni dinç ve genç gösteriyor. Bir anlamda bu işi yaparken kendimi spor yapıyormuş gibi hissediyorum” diye konuştu.

Selanik muhaciri olduğunu, babasının askerden geldikten sonra bu mesleğe başladığını anlatan Ali Ürgün, "Kendi yerimiz olan bu yerde bu işi yapıyoruz. Burayı isteyen olursa şimdilik vermem" dedi.

Demirci Ali Ürgün’ün müşterilerinden olan Bekir Çetin de, “Ben Malatya’dayım. Gökçetepe’ye tatile geliyorum. Sitemizin bağ-bahçe işleri yaptırmam gereken malzemeleri Ali amcamıza yaptırıyoruz. Kendisini bir kez tanıdım onun sıcak sohbeti ve misafirperverliğinden ve verdiği emekten dolayı bu tür bütün işlerim için kendisine geliyorum. İşinin ehli bir insan” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.