Hava Durumu

WhatsApp'tan yeni gizlilik özellikleri

Meta, Whatsapp'ın yeni gizlilik özelliklerinden birinin gruplardan sessizce çıkılabileceği ve bir kez görüntüle mesajlarında ekran görüntüsü almanın engellenebileceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2022 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
WhatsApp'tan yeni gizlilik özellikleri

Whatsapp'ın sahibi olan Meta, uygulamanın yeni güvenlik önlemlerini duyurdu.

Kullanıcılar artık grup konuşmalarından sessiz bir şekilde ayrılabilecek, çevrimiçi durumunu kimin göreceğini kontrol edebilecek ve "bir kez görüntüle" mesajlarında ekran görüntüsü almayı engelleyebilecek.

BBC News'in aktardığı habere göre Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, bu özelliklerin WhatsApp mesajlaşmalarını "karşılıklı konuşma kadar gizli ve güvenli" tutmaya yardımcı olacağını söyledi.

Dünya çapında bir kampanyayla öne çıkarılan yeni özellikler İngiltere'den başlayarak bu aydan itibaren kullanıma girecek.

WhatsApp şu anda grup mesajlaşmalarından ayrıldığınızda tüm grup üyelerini uyarıyor. Bu, kimseye fark ettirmeden gruptan ayrılmak isteyenler için kimi zaman bir dramaya dönüşebiliyor.

Fakat artık grup yöneticisi dışındaki diğer üyelere haber vermeden ayrılmak mümkün olacak.

WhatsApp ürün yöneticisi Ami Vora, bunun, "kişileri kendi mesajlarının kontrolü ve gizliliği üzerinde daha çok güçlendirecek ürün özellikleri oluşturma" odaklarının bir parçası olduğunu söyledi ve ekledi:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.