Hava Durumu

Samsung da çip krizinden etkilendi

Teknoloji, otomobil ve daha birçok şirket, son birkaç yıldır yaşanan çip krizinden gözle görülür şekilde etkilendi. Çip kıtlığından dolayı çoğu üründe stok sorunu yaşanırken, hiç şüphesiz bu en çok da teknoloji şirketlerini vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2022 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2022 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Samsung da çip krizinden etkilendi

Türkiye'de artan döviz kurunun yanı sıra teknolojik ürünlere büyük zamlar yolda.

Dünyanın en çok telefon satan üreticilerinden Samsung'un, bu yıl azaltmaya gideceği yönünde raporlar ortaya çıktı. 2022 için 310 milyonluk satış hedefi bulunan Samsung, ne yazık ki tüm dünyayı etkileyen çip krizinden dolayı istediği hedefe ulaşamayacak.

Öne çıkan raporlara göre Güney Koreli üretici, 30 milyon azalmaya giderek 280 milyon akıllı telefon üretecek. Söz konusu bilgi, MaeilEconomicDaily tarafından bildirildi. Raporda Samsung'un, ortaklarına 2022 yılı için hedeflerini değiştirdiği bilgisi verdiği ortaya çıktı.

APPLE'IN YOLUNDAN GİDİYOR

Samsung'un en ciddi rakiplerinden Apple, birkaç gün önce akıllı telefon üretiminde azalmaya gitti. ABD'li teknoloji devi 220 milyon hedef belirlerken, Samsung'un da 280 milyonluk bir hedef belirlemesi iki şirketin aynı yoldan gittiğini işaret ediyor.

Hatırlanacağı gibi çip krizi ve dolar kuruna bağlı olarak halihazırda fiyatların yüksek olduğu akıllı telefonlar için geçtiğimiz gün TRT bandrol ücretleri artırılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.