Hava Durumu

GÖKSİM göreve hazır.... GÖKBEY pilotları yerli simülatörle eğitim alacak

HAVELSAN, TUSAŞ tarafından geliştirilen GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri için geliştirilen GÖKBEY Simülatörü (GÖKSİM)’in göreve hazır olduğunu duyurdu. Pilotlar tüm kritik eğitim süreçlerini artık yerli ve milli simülatörde tamamlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2026 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2026 15:10
Kaynak: İGFA
GÖKSİM göreve hazır.... GÖKBEY pilotları yerli simülatörle eğitim alacak

ANKARA (İGFA) - HAVELSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri için hazırlanan GÖKBEY Simülatörü GÖKSİM’in göreve hazır olduğunu açıkladı.

Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, GÖKBEY’i uçuracak pilotların; tip intibak, acil durum, tazeleme, görev provası ile bakım ve test pilotluğu eğitimlerini GÖKSİM’de alacağı belirtildi.

Tam görev simülatörü altyapısına sahip olan GÖKSİM sayesinde pilotlar, gerçek uçuş öncesinde farklı senaryoları güvenli ortamda deneyimleyebilecek.

Acil durum prosedürlerinden operasyonel görev hazırlıklarına kadar geniş bir eğitim yelpazesi sunan sistem, hem uçuş emniyetini artırmayı hem de maliyet etkin bir eğitim imkânı sağlamayı hedefliyor.

Yerli ve milli imkânlarla geliştirilen simülatörün, GÖKBEY platformunun operasyonel kabiliyetine önemli katkı sunması bekleniyor.

Kaynak: İGFA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.