Hava Durumu

Aşırı kontrolcü ebeveynlere dijital çözüm

Aşırı kontrolcü anne babaları ifade etmek için kullanılan ‘helikopter ebeveyn’lik, hem anne babaların hem de çocukların özgürlüğünü kısıtlayan bir kavram. İşte bu sorunun çözümüne yine teknoloji yardımcı oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2022 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2022 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Aşırı kontrolcü ebeveynlere dijital çözüm

İSTANBUL (İGFA) - Dünyada çocuk takip uygulamalarının kullanımın hızla artığını ifade eden Yücel “Birleşik Krallık’ta yapılan bir araştırmaya göre, ailelerin yüzde 40’ı çocuklarını lokasyon bazlı uygulamalarla takip ediyor.

Anne babalar Find My Kids uygulamasıyla çocuklarının nerede olduğunu harita üzerinde ve gerçek zamanlı görebiliyor, günlerini nasıl geçirdiklerini takip ederek bu sorunun üstesinden gelebiliyor

Find My Kids ise dünya çapında aylık olarak 3,5 milyon anne baba tarafından kullanılıyor. Bu rakam Türkiye’de 50 bine yaklaşmış durumda.

Find My Kids Ülke Müdürü Neşen Yücel, kullanıcı davranışlarına bakıldığında, Türkiye’de anne babalar günde ortalama 6,6 kez çocuklarını kontrol etme ihtiyacı hissettiğini belirterek, "Sadece annelere bakıldığında bu rakam 7’ye çıkarken, dünya ortalaması ise 4,8. Teknoloji insanların sorunlarına çözüm üretiyor. Aile ilişkilerinde de hatırı sayılır bir iyileştirme yapıyor" dedi.

Neşen Yücel, uygulamanın “helikopter ebeveyn” yaklaşımının ortadan kalkmasına yardımcı olduğunu da belirterek, “Birçok ebeveyn bu durumun çocukları mutsuz ettiğini bilse de çocuklarının her an nerede olduğunu ve kiminle ne yaptığını bilme isteğinden vazgeçemiyor. Bu durum da doğal olarak gün içindeki telefon aramalarının sayısını artırıyor ve her iki tarafın da özgürlüğünü kısıtlıyor. Find My Kids tam da bu noktada devreye girerek anne babaların kontrolü elden bırakmadan çocuklarını diledikleri gibi takip edebilmelerine yardımcı oluyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.