Hava Durumu

Kütahya'da 'rahvan at' yarışları ilgisi

Kütahya Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Germiyan Atlı Spor Kulübü işbirliğinde düzenlenen Rahvan At Yarışları büyük mücadelelere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2022 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2022 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Kütahya'da 'rahvan at' yarışları ilgisi

KÜTAHYA (İGFA) - Büyük Zaferin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Kütahya Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Germiyan Atlı Spor Kulübü işbirliğinde düzenlenen Rahvan At Yarışları, Kütahya Belediyesi Atlı Spor Tesislerinde gerçekleşti. Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Dörtlü Tay, Üçlü Tay, İthal A, İthal B ve Deste kategorilerinde 40’a yakın ilden 78 at yarışlara katıldı.

Kütahyalı hemşehrilerimiz ve şehir dışından gelen misafirlerimizin yoğun ilgi gösterdiği rahvan at yarışlarını, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Arık, Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Genel Başkanı Zübeyir Bekiroğlu ve Kütahyalılar ile şehir dışından gelen misafirler izledi.

Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı yaptığı konuşmada; “Geçen yıl düzenlenen etkinlikte bu tesisin atıl durumda olduğunu gördük ve bir yıl içinde gerekli düzenlemeleri ve tadilatları yaptık. Bu etkinliği Kütahya’ya veren federasyon başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu yıl 1922’den 2022’ye Büyük Zaferin 100. Yılı. Biz de 100. Yıl etkinlileri içerisinde bu etkinliği kulübümüzle birlikte organize ettik. Gelecek yıllarda daha büyük etkinliklere ev sahipliği yapmak istiyoruz. Kütahya Belediyespor’un 12 spor branşı içerisinde atlı sporda var. Derece alan yarışmacılarımızı tebrik ediyor, katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Büyük mücadelenin yaşandığı yarışmaların sonunda derece alan sporculara kupaları ile birlikte ödülleri de verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.