Hava Durumu

Kocaeli Gebze'de Alaettin Kurt Stadı farklı hava kattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yenilediği Gebze Alaettin Kurt Stadı’nda bu sezon ilk kez gece maçları oynandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2022 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2022 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Kocaeli Gebze'de Alaettin Kurt Stadı farklı hava kattı

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Spor kenti Kocaeli' vizyonuyla başlattığı tesis hamlesi Gebze bölgesinde amatörün değerini artırdı.

 

Kentin dört bir yanına yeni spor sahaları ve tesisler inşa eden, mevcut tesisleri de daha kullanışlı ve modern bir hale getiren Büyükşehir, bu bağlamda ihtiyaç ve talep üzerine Gebze Alaettin Kurt Stadı’nın zeminini FİFA standartlarına uygun ‘sentetik çim’ ile kapladı ve yerel liglerde mücadele eden amatör kulüplerin de bu stattan yararlanmasını sağladı.

Alaettin Kurt Stadı’nın yenilenmesi sadece zeminin değişmesi ile sınırlı kalmadı. Büyükşehir ekipleri, dikilen iki adet aydınlatma direğine bağlı olarak monte ettiği 106 adet LED projektör ile Alaettin Kurt Stadı’nı gece maçlarına oynamaya elverişli hale getirdi.

Skorboard ekranının da yenilendiği Alaettin Kurt Stadı’nda ilk kez bu sezon gece maçları oynandı.

Yeni yüzüyle Gebze amatörünün yükünü çeken Alaettin Kurt Stadı, Bölgesel Amatör Lig’de yer alan Gebzespor’un maçları dışında yerel liglere de kapısını açtı. Bu kapsamda bu sezon Alaettin Kurt Stadı’nda U16 Ligi’nden 2. Amatör Küme’ye, 1. Amatör Küme’den Amatör Süper Lig’e kadar 100’ün üzerinde yerel amatör maç oynandı. 15 bin 500 koltuk kapasiteli statta şu an U12 Ligi’ne ait maçlar devam ediyor.

Alaettin Kurt Stadı’nda oynayan Beşiktaş Kadın Futbol Takımı, Gebze’de güzel anılar biriktirdi. Spor kenti Kocaeli’de bu sezon 11 maça çıkan Beşiktaş Kadın Futbol Takımı, gerek stattan gerekse Gebzeli futbolseverlerin gösterdiği ilgiden çok memnun kaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.