Hava Durumu

Hatay'da görkemli buluşma

Hatay'ın anavatana katılışının 83. yıl dönümü etkinlikleri, uzun yıllar unutulmayacak bir maça sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2022 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2022 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Hatay'da görkemli buluşma

HATAY (İGFA) - Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 36.sı gerçekleşen Erhan Aksay EXPO Futbol Turnuvası'nın gösteri maçında Fenerbahçeli ve Hataysporlu eski futbolcular karşı karşıya geldi.

HBB Esentepe Futbol Sahası'ndaki özel ve anlamlı maçta Fenerbahçe ile özdeşleşen Bülent Uygun(Asker Bülent) Erkan Sözeri ve Tarık Daşgün gibi isimler yer alırken Hatay takımı, HBB Başkanı Lütfü Savaş'ın kaptanlığında sahaya çıktı. Maç öncesi yaptığı açıklamada Hatay'ın anavatana katılışı için yapılan etkinliklere çok önem verdiklerini söyleyen Lütfü Savaş, "36.sını düzenlediğimiz turnuvanın belki de dünyada benzeri yok. Bu sene yaklaşık 70 takım turnuvada mücadele etti ve kıran kırana maçlar oynandı. Turnuvanın düzenlenmesinde hem saha içinde hem saha dışında emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Erhan Aksay Turnuvası'nın Hatay ve Türkiye var oldukça devam edeceğini de sözlerine ekleyen Savaş, "Bu turnuva sadece sportif değil aynı zamanda kültürel ve sosyal anlamda barışa katkı sunmasıyla öne çıkıyor. Şehrimizdeki kardeşlik bağlarını güçlendiren önemli bir organizasyon" açıklamalarında bulundu.

BÜLENT UYGUN: HATAY'DA ÇOK İYİ AĞIRLANDIK

Fenerbahçe'nin efsaneleri arasına ismini yazdıran ve Süper Lig'de birçok takım çalıştıran Bülent Uygun da Lütfü Savaş'ın davetlisi olarak geldikleri Hatay'da çok iyi ağırlandıklarını dile getirdi.

Eski süper lig hakemlerinden Cem Tosyalı'nın yönettiği maçta Hamit Korkmaz ve Cem Hanoğlu yardımcı hakem olarak görev yaptı.

Seyir zevki yüksek olan maça Hataylılar büyük ilgi gösterdi. Bordo-beyaz ve sarı-lacivert renklere hizmet eden futbolcular, ortaya koydukları performansla formlarından hiçbir şey kaybetmediklerini sporseverlere gösterdi.

HATAYSPOR VETERANLAR-FENEEBAHÇE VETERANLAR:6-6

Maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 5-1'lik üstünlüğü ile tamamlanırken ikinci yarıya Hatayspor etkili başladı. Lütfü Savaş'ın golüyle oyuna ağırlığını koyan bordo-beyazlılar, aradaki farkı kapattı ve skor 5-5'e geldi. Daha sonra atılan karşılıklı gollerle anlamlı ve değerli maç 6-6 sona erdi ancak maçta asıl kazanan dostluk, kardeşlik ve fair-play oldu.

Maçın ardından Başkan Lütfü Savaş, hakem üçlüsüne, turnuvaya adını veren Erhan Aksay'ın eşi Meziyet Aksay'a ve Fenerbahçeli futbolculara günün anısına çiçek hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.