Hava Durumu

Bisikletini kapan Antalya Kemer'e koştu

14 ülkeden, 17 kategoride 531 bisikletçinin katıldığı AKRA Grand Fondo Antalya, büyük bir şölene dönüştü. 98 km’lik uzun parkur birincisi erkeklerde Kırıll Krasavın, kadınlarda Gamze Ceyhan; 49 km’lik kısa parkur birincisi ise erkeklerde Nurullah Yurteri, kadınlarda Selinay Tuğçe kır oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2022 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2022 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Bisikletini kapan Antalya Kemer'e koştu

ANTALYA (İGFA) - Argeus Travel & Events ile Yedi İletişim tarafından Antalya’da bisiklet festivali coşkusu yaşatmak ve bisiklet turizmini geliştirmek amacıyla düzenlenen yol bisikleti yarışı AKRA Gran Fondo Antalya Powered by AG Tohum, Akra Barut Hotels ana sponsorluğunda dördüncü kez gerçekleştirildi.  14 ülkeden 62’si kadın 531 sporcunun katıldığı organizasyon 98 kilometre uzun parkur, 48 kilometre kısa parkur olarak gerçekleşti. Yarışın startını Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile Barut Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut verdi.

Kemer, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği eşsiz coğrafyasında bisiklet sporuyla bütünleşti.

Türkiye’nin en çok tercih edilen Gran Fondo yarışlarından biri olma hedefiyle yola çıkan organizasyon, aynı zamanda bir bisiklet festivali havasında gerçekleşti. AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum 2022 ile bisikletçiler Kemer’in turkuaz koylarından Toros dağlarına doğru pedal bastılar.

UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetmeliklerine göre düzenlenen yol bisikleti yarışı AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum, 14 ülkeden 531 amatör bisikletçiyi dördüncü kez Antalya’da buluşturdu.

İlk kez gerçekleştirildiği 2018 yılından bu yana binlerce sporcuya ev sahipliği yapan organizasyon; yine Argeus Travel & Events ve Yedi İletişim tarafından, AKRA Hotels ana ve AG Tohum isim sponsorluğunda Corendon Airlines, Fraport TAV Antalya Havalimanı, Touristica’nın co-sponsorluğunda, T.C. Antalya Valiliği, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kemer Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi’nin destekleri ile ayrıca Yörükoğlu, Barut Hotels, Yaşam Hastaneleri, Toyota, Ceysu, Salcano, Paloma Hotels, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV), Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB), Kemer İş Adamları Derneği (KEMİAD)’nin katkılarıyla düzenlendi.

17 FARKLI KATEGORİDE KOŞULDU

Gençler, Elitler, Masterlar, Paralimpik ve Tandem olmak üzere 17 farklı kategoride 98 ve 49 kilometrelik parkurlarında 17 ülkeden 531 bisikletçinin mücadele ettiği uzun ve kısa parkuru büyük bir mücadele içinde geçti. Organizasyonun en genç bisikletçisi 16 yaşındaki Emre Özcanlı, en yaşlı sporcusu 72 yaşındaki Finlandiyalı Pekka Forstadius oldu. Her iki kategori de sporcular uzun süre kopamadılar. 21.kilometre geçilirken parçalanma başladı. Sıçan Adası geride kalırken bisikletçiler parkurun eşsiz manzarası ile birlikte pedal bastılar.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Gran Fondo organizasyonlarını yorumladı. Müftüoğlu Kemer’deki yarışla ilgili değerlendirme yaparken, "Sadece Kemer değil, bu tip organizasyonları yurdun dört bir tarafına taşımamız lazım. Kemer’den sonra Bodrum ve Marmaris’i de eklersek sadece bu ay içinde 3 büyük Gran Fondo yarışını gerçekleştirmiş olacağız. Bu da bisiklet ailesi olarak bizleri son derece mutlu etmektedir" dedi.

AKRA Gran Fondo powered by AG Tohum 2022’de ilk üç sırası ise şu şekilde oldu:

Uzun Parkur Erkekler İlk 3:

  • 1. Kirill Krasavin (Peace No War- 3 saat 03 dakika 15 saniye)
  • 2. Muhammed Erkan (Dost Bisikletler - 3 saat 04 dakika 53 saniye)
  • 3. Artem Shcherbyna (Leader Citron Team - 3 saat 05 dakika 26 saniye)

Uzun Parkur Kadınlar İlk 3:

  • 1. Gamze Ceyhan (Treck RMK Mechatronics – 3 saat 44 dakika 57 saniye)
  • 2. İlkem Gökçe (Bireysel - 4 saat 14 dakika 29 saniye)
  • 3. Melike Çakır (Bireysel - 4 saat 15 dakika 52 saniye)

Kısa Parkur Erkekler İlk 3:

  • 1. Nurullah Yurteri (Akdeniz Belediye Spor Kulübü – 1 saat 13 dakika 59 saniye)
  • 2. Barış Akkoyun (Muğla Karya – 1 saat 13 dakika 59 saniye)
  • 3. Tunahan Özer (Cyclist Türkiye– 1 saat 14 dakika 09 saniye)

Kısa Parkur Kadınlar İlk 3:

  • 1. Selinay Tuğçe Kır (Aktif Pedal – 1 saat 17 dakika 27 saniye)
  • 2. Irena Vasilevskaya (Aerostar Team 1 – 1 saat 18 dakika 17 saniye)
  • 3. Meltem Kılıç (Velocity 216 - 1 saat 20 dakika 59 saniye)

 AKRA Parkuru (98km) Genel Klasman Ödüllerini AG Tohum Yönetim Kurulu Başkanı Burak Gönen verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.