Hava Durumu

Beşiktaş'tan 'AS'la Kısıtlanmıyoruz' pankartı

Beşiktaş, Türkiye Romatoloji Derneği’nin Dünya Ankilozan Spondilit Günü kapsamında hayata geçirdiği “AS’la Kısıtlanmıyoruz” farkındalık kampanyasına destek oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2022 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2022 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Beşiktaş'tan 'AS'la Kısıtlanmıyoruz' pankartı

İSTANBUL (İGFA) - Beşiktaş’ın Fenerbahçe ile oynadığı Spor Toto Süper Lig maçında stadyumda “AS’la Kısıtlanmıyoruz” pankartı açıldı.

Siyah-beyazlı kulüp, Türkiye Romatoloji Derneği’nin UCB Pharma Türkiye’nin koşulsuz desteğiyle Dünya Ankilozan Spondilit Günü kapsamında hayata geçirdiği “AS’la Kısıtlanmıyoruz” farkındalık kampanyasına destek oldu. Beşiktaş, Vodafone Park’ta Fenerbahçe ile oynadığı derbi maçında “AS’la Kısıtlanmıyoruz” mesajının yer aldığı pankartla ülkemizde her 200 kişiden 1’inde görülen ankilozan spondilit (AS) hastalığına dikkat çekti.

AS hastalığı erken teşhis edilmezse kamburluk, kalıcı hareket kısıtlılığı gibi sonuçlara neden olabiliyor. Hastalıkla ilgili farkındalık sağlamaya odaklanan “AS’la Kısıtlanmıyoruz” kampanyası, daha kaliteli bir yaşam sürmek ve kalıcı deformasyonlarla mücadele etmek için erken tanı, etkin tedavi ve egzersizin şart olduğu konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor.

ÜLKEMİZDE AS HASTALIĞI YETERİNCE BİLİNMİYOR

AS farkındalığının ülkemizde henüz oluşmadığını ve çoğunlukla bel fıtığı ile karıştırıldığını söyleyen Türkiye Romatoloji Derneği Üyesi İç Hastalıkları ve Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Özbek, “Beşiktaş Futbol Kulübü’ne bu konuda farkındalık sağlamamız için gösterdiği duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

AS hastalığının erkeklerde kadınlara kıyasla 2-3 kat daha sık görüldüğünü ifade eden  Türkiye Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Pamir Atagündüz  AS’nin belirtilerinin genellikle genç yaşlarda 15-40 yaş arasında gözlemlendiğini açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.