Hava Durumu

Kaftancıoğlu'nun CHP üyeliği düşürüldü

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na getirilen 'siyaset yasağı' kapsamında siyasi parti üyeliği de düşürüldü. Kaftancıoğlu karar sonrasında yaptığı ilk paylaşımda, CHP hukuk bürolarında değil Kuvay-i Milliye ruhuyla savaş meydanlarında kurulan bir parti olduğunu belirterek, "Korkuların ecele faydası olmayacak" yorumunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2022 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2022 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Kaftancıoğlu'nun CHP üyeliği düşürüldü

İSTANBUL (İGFA) - 12 Mayıs'ta hakkında verilen 4 yıl 11 ay hapis cezası kararı Yargıtay tarafından onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, geçen hafta Silivri Cezaevi’ne gitmiş; işlemlerin ardından denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılmıştı.

Siyaset yasağı getirilen Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliği de bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürüldü.

Kaftancıoğlu’nun üyeliğinin düşürülmesi ile İstanbul İl Başkanlığı da infaz süreci tamamlanana kadar resmen bitmiş olacak.

KAFTANCIOĞLU'NDAN KARAR SONRASI İLK PAYLAŞIM

Kaftancıoğlu kararın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "CHP hukuk bürolarında değil Kuvayi Milliye ruhuyla savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği inanç işidir,  yürek işidir, emek işidir.O inanç, o yürek, o emek bizde oldukça gerisi teferruattır…Ne demiştik? Korkularının ecele faydası olmayacak!" ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kararın ardından "Siyasi yasak kararını tanımıyoruz, mahkemeyi tanımıyoruz. Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl başkanımızdır. Nokta" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.