Hava Durumu

İzmir Güzelbahçe'de arı kovanına 'siyaset' sokuldu!

İzmir Güzelbahçe’de İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Arıcılık Kursu’na AK Parti İlçe Başkanlığı “çomak” soktu ve ortalık karıştı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2022 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2022 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
İzmir Güzelbahçe'de arı kovanına 'siyaset' sokuldu!

İZMİR (İGFA) - Güzelbahçe İlçe Tarım Müdürlüğü, geçtiğimiz aylarda Güzelbahçe Belediyesi’ne başvurarak “Arıların Dili” adı altında bir kurs düzenlemek istediklerini belirterek, bu konuda belediyenin yer vermesini ve bütçe ayırmasını istedi.

Güzelbahçe Belediye Meclisi de üreticilere destek olmak amacıyla İlçe Tarım Müdürlüğü’nün bu talebini olumlu karşıladı ve gerekli bütçenin verilmesini gündeme aldı. Ancak aradan bir ay geçince İlçe Tarım Müdürlüğü, söz konusu projeyi kendilerinin yapacağını belirterek, belediyeden  taleplerini geri çekti. Projeyi Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirsede işin içine siyaset bulaştı.

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanlığı’nın da projeye karışması üzerine arı kovanına siyaset çomağı sokuldu.

Sertifika töreni protestolara sahne oldu.

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Güzelbahçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nde, Güzelbahçe İlçe Tarım Müdürlüğü  tarafından verilen arıcılık kursunda sertifikalar, AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı tarafından dağıtılmasının  devlet adabına aykırı olduğunu savundu.

Bilgen açıklamasında, “AKP İlçe  Başkanı Ali Eşref Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , ‘İlçe Tarım ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile ortak yaptığımız  ‘Arıların Dili’ projesinde, eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifika, kovan , arı ve ekipman teslimine katıldık’  diyor.” AKP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı bu projenin neresinde? Projedeki ortaklığı nedir? Yalnızca sertifika dağıtımında yer alarak şov kısmına mı ortak oldu? Yaklaşık 40 kişiyle başlayan kurslar neden üç ayda sona erdi?" şeklinde sorular yöneltti.

SERTİFİKA TÖRENİNDE PROTESTO

Öte yandan sertifika töreni öncesi kursiyerlerden bir temsilcinin eğitimcilere teşekkür konuşması sırasında sürgüne gönderilen proje sorumlusunun adının okunmasıyla adeta alkışlı protestoya dönüştüğü belirtildi. Kurs bitiminde kıyafet ve teçhizat dağıtılmadığı, “Arıların dili” projesine çomak sokan sorumlunun derhal ortaya çıkıp kursiyerlerden özür dilemesi istendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.