Hava Durumu

İYİ Parti'den CHP'ye ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve beraberindeki heyeti, CHP Genel Merkezi'nde ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2021 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2021 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
İYİ Parti'den CHP'ye ziyaret

İYİ Parti Grup Toplantısı sonrası Meclis'ten ayrılan Meral Akşener, beraberindeki heyetle saat 12.00’de CHP Genel Merkezi’ne geldi. Akşener, burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer CHPliler tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından iki partinin genel başkanı, heyetleriyle birlikte toplantıya geçti.

TOPLANTI BAŞLADI

İki lider, görüşme sonrası basın açıklaması yapacak. Öte yandan gündemdeki konuların ele alınacağı görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yaptığı çağrı ve 'siyasi cinayetler' iddialarının da görüşüleceği öğrenildi.

Meral Akşener'in talimatıyla İYİ Parti tarafından hazırlanan güçlendirilmiş parlamenter sistemi taslağına göre; Millet İttifakı'nın iktidara gelmesi durumunda Cumhurbaşkanı pasif bir isim olacak. Başbakan ise tam yetkilerle donatılacak. Bu plan ışığında Meral Akşener, Başbakanlık görevine talip. CHP'nin İYİ Parti'nin önerisini kabul etmesi durumunda pasif Cumhurbaşkanı görevi de Kemal Kılıçdaroğlu'na düşecek.

2023 yılında yapılacak seçimlerin ardından referanduma gitmeyi planlayan Millet İttifakı, ardından Türkiye'yi genel seçime götürmek durumunda kalacak. Bu planlara göre; Millet İttifakı'nın iktidara gelmesi durumunda Türkiye çok kısa süre içerisinde en az 2 kez sandık başına gidebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.