Hava Durumu

Edirne Keşan'dan Taksim'deki bombalı saldırıya lanetleme

İstanbul Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan siyasi partiler tarafından lanetlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2022 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Edirne Keşan'dan Taksim'deki bombalı saldırıya lanetleme

Erdoğan DEMİR - Keşan Postası / EDİRNE (İGFA) - İstanbul İstiklal Caddesi’nde meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği 83 kişinin yaralandığı bombalı saldırı ile ilk yazılı açıklama MHP Keşan ilçe Başkanı Basın Sözcüsü Ahmet Özkaya'dan geldi.

Saldırıyı  “ama-fakat-lakin” demeden şiddetle lanetlediklerini ifade eden Özkaya, Türkiye'nin önemli bir seçim sürecinde iken harekete geçen odakların kirli emellerine ulaşamayacaklarını kaydetti. 

MHP'DEN ORTAK BİLDİRİYE DAVET

"Kimyasal silah” yalanına sarılanlar ile bombalı saldırıyı gerçekleştirenler aynı odakların maşasıdır" diyen Ahmet Özkaya yazılı açıklamasında, "Terörü ve destekçilerini bir kez daha lanetlerken; menfur saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Keşan’daki tüm siyasi parti ilçe başkanlıklarını, “ama-fakat-lakin” demeden, önüne ve arkasına bir şey eklemeden, terörü ve destekçilerini lanetlemek üzere ortak bildiri hazırlamaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

SOL PARTİ: BU SALDIRI 7 HAZİRAN SONRASINI HATIRLATIYOR

Sol Parti Keşan İlçe Başkanı Ali Erol Durmaz, "İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen halk düşmanı terör saldırısını her kim yapmış olursa olsun lanetliyoruz" diyerek, bu saldırının herkesin aklına 7 Haziran sonrasındaki kanlı katliam dönemini getirdiğini öne sürdü.

Türkiye'nin aydınlık geleceğine inanan; ezilenlerden, gençlerden, Alevisi,  Sunnisi, Türkü, Kürdü tüm emekçilerden yana olanlar için, 4'lüsü, 5'lisi, 6'lısı herkes için bir kez daha düşünme günü olduğunu ifade eden Başkan Durmaz, açıklamasında, "SOL Parti tüm gücüyle ezilen halkın birliği ve dayanışması için mücadele edecek, halka yönelen her saldırının, ülkemizi kaosa sürükleme gayretlerinin karşısında kararlılıkla duracaktır! Bu saldırıda hayatını kaybeden insanlarımızın yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.