Hava Durumu

Bahçeli'nin Ünal'ı hedef alan çıkışı ardından gözler Erdoğan'da

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, harf devrimini eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’a yönelik sert sözleri, siyaset gündemine damgasını vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2022 07:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2022 07:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Bahçeli'nin Ünal'ı hedef alan çıkışı ardından gözler Erdoğan'da

ANKARA (İGFA) - İttifak ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısındaki çıkışı ardından gözlerin çevrildiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ünal’ı grup başkanvekilliği görevinden alıp almayacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.

Bahçeli’nin açıklamalarının ardından Ünal sessizliğini koruruken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz milletimizin büyük tarihi içindeki en büyük kazanımlarımızdandır" ifadelerini paylaştı.

Hatırlanacağı gibi, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda konuşan yaptığı konuşmada, "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao'nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” görüşünü beyan etmesi ardından bu sözler sosyal medyada gündem olmuş, muhalefet tarafından da eleştirilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.