Hava Durumu

Babacan'dan barınma sorununa tepki

İstanbul Eyüpsultan'da vatandaşlarla bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kiraların yüksekliğine dikkati çekerek, "Çocuklar iyi üniversiteleri kazanıyor ama aileleri kaydettiremiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2022 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2022 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Babacan'dan barınma sorununa tepki

İSTANBUL (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Eyüpsultan’da vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlar, sokakta kendileriyle sohbet eden Babacan’a yüksek kira fiyatlarından yakındı.

Babacan, “Anne baba çocuğunu okumaya gönderiyor. Emekli nasıl ödeyecek kirasını?” diye soran vatandaşlara, "Çocuklar iyi üniversiteleri kazanıyor ama aileleri kaydettiremiyor" dedi.

Kiralar çok arttığına dikkati çeken Babacan, "Bu yılki kira artışı daha önce hiç olmamıştı. Bu kadar olmamıştı. Öğrencilerin en önemli ihtiyacı; bir, gıda. Gıda fiyatları aldı başını gitti. İki, kira. Fiyatlar aldı başını gitti. Üniversiteyi kazanan çocuğunu gönderemeyen çok aile var. Çocuklar iyi üniversiteleri kazanıyor ama aileler kaydettiremiyorlar. Çok yazık. Hükûmet, ekonominin kontrolünü elinden kaçırdı. Biz onun için yola çıktık. İyi bir alternatif hazırlamamız, şimdiden çalışmamız gerekiyor. Çünkü gidişat kötü" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.