Hava Durumu

Küçük Alexsandır yaşıtları gibi yürüyebilecek!

Bir bacağı daha kısa olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki Alexsandır Alexsandrov İvanov, İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu tarafından ameliyat edildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2022 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2022 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Küçük Alexsandır yaşıtları gibi yürüyebilecek!

İSTANBUL (İGFA) - Milyonda bir görülen rahatsızlık İstanbul'da başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu, bu tür ameliyatların dünya genelinde de sıklıkla yapılmadığını fakat iyi sonuçlar veren cerrahi bir işlem olduğunu vurguladı. Bu gibi doğumsal hastalıkların tedavisinde çok nadir bir hastalık olduğu için tedavi konusunda da deneyimin önemli olduğunu belirtti.

Hastasında Proksimal Femoral Fokal Deficiens (uyluk kemiğinin doğumsal kısalığı ve yetmezliği) denilen çok nadir görülen bir rahatsızlığın olduğunu ifade eden Dr. Çabukoğlu, "Bir bacağında bu problem mevcuttu. Kalçasının kemikleri kıkırdak yapısında olup kemikler arasında da boşluklar vardı. Bu hali ile kaldığı sürece yürüme şansı maalesef yoktu. Ortez ile de çok dengede olamayacak şekilde belki de yürüyebilir hale gelecekti. Çok nadir bir hastalık olduğu için tedavi konusunda da deneyim gerçekten çok önemli" diye konuştu.

Türkiye'de operasyonun başarılı geçmesine çok mutlu olan Alexsandır Alexsandrov İvanov'un annesi Boryana Stançeva Dobrinova ise, oğlunun doğuştan kısa bacak olarak doğduğunu anımsatarak, "Bu doğumsal rahatsızlık nedeni ile çok fazla endişemiz vardı. Tesadüfen Sofya'da bulunan bir hastanede Doktor Cengiz Bey'in bu tarz ameliyatlar gerçekleştirdiğini öğrendik ve randevu aldık. Ameliyatımız başarılı bir şekilde gerçekleşti ve şu an oğlum iyi durumda. Bulgaristan'la asla kıyas yapamam Türkiye'yi. Ben burada otelde gibi hissettim kendimi. Tüm ekibe bu başarılı ameliyat sonrası teşekkür ediyorum. Sadece kemiğin iyileşmesini bekleyeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.