Hava Durumu

"Yargıyı yargıya bırakın işini yapsın"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargıya karşı, yargısız infaz uygulanmasını kabul etmeyeceklerini belirterek, "Yargıyı yargıya bırakın işini yapsın" çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2021 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
"Yargıyı yargıya bırakın işini yapsın"

BURSA (İGFA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Bursa Adalet Bölge Toplantısı'nda konuştu. Adli yılın yargı camiasına, adalet teşkilatına ve vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Bakan Gül, toplantıdaki görüşlerin Ankara'da kendileri için  ev ödevi olacağını söyledi.

 

Adalet insanlığın üzerinde durduğu en temel sütun olduğunu ifade eden Bakan Gül, önemli reformlar yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini kaydetti. "Adliyenin kapısı adaletin kapısıdır" diyen Bakan Gül, "Bu kapıya gelen herkes, hakkına erişeceğini, adalete kavuşacağını bilmelidir. Bu kapıyı çalan herkes en saygın muameleyi görmelidir. Bu HSK tarafından ortaya konan Türk Yargı Etiği Bildirgesi'nde de Türk yargısının millete bir taahhüdü olarak, bir belge olarak karşımızdadır. Vatandaşı temsil eden avukatın da en saygın ve nazik muamele görmesi aynı şekilde hakkıdır. Yargının bu anlamda avukat, hakim, savcıyla beraber adalet binasını ayakta tuttuğunu unutmadan iş birliği, diyalog içerisinde dinlenme hakkını en güzel şekilde sağlayarak gerçekleştireceğine inancımız tamdır" diye konuştu.
Yargısız infaza herkes için karşı çıkıldığını belirten Bakan Gül, "Yargının da yargısız infazını asla kabul etmiyoruz. Yargıyı yargıya bırakacak bir hukuk kültürünü medyasıyla, siyasetiyle, akademi ve sivil toplum kuruluşlarıyla hep beraber oluşturmamız gerekmektedir. Yargının kendi bağımsız ve tarafsız mecrasında işlemesi, hataların da o mecrada düzeltilmesi, temel kuraldır, vazgeçilmez ilkedir. Yargının her zaman ve her yerde mükemmel kararlar vermediğinin biz de farkındayız" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.