Hava Durumu

"Düzeni üreten ve alın terinden yana değiştireceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde yaptığı konuşmada çiftçinin ektiği ürünün, alın terinin karşılığını makul bir kârla alacağını belirerek, planlama ile bu kalkınmanın odağında olacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2021 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2021 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
"Düzeni üreten ve alın terinden yana değiştireceğiz

İSTANBUL (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da bugün başlayan ve üç gün sürecek olan CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katıldı. Zirveye, Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan yardımcıları, CHP Parti Meclisi üyeleri, CHP’li milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanları, il ve ilçe belediye başkanları, çok sayıda çiftçi, üretici katıldı. Üç gün sürecek zirvede CHP'li belediyeler kurdukları stantlarda, kooperatif ürünlerini tanıtırken çiftçilerle birlikte dayanışmalarını anlatacak.

ÇİFTÇİ EKTİĞİ ÜRÜNÜN, ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI MAKUL BİR KARLA ALMIŞ OLACAK

Planlamanın özünden bahseden Kılıçdaroğlu, "Herkes üretecek, kimse kaybetmeyecek" dedi. Planlamadaki amaçtan bahseden Kılıçdaroğlu, "Bir; çiftçi bir yıl önceden ne ekeceğini bilecek. Çiftçi kardeşlerim, bir daha ifade edeyim, çiftçi bir yıl önceden neyi ekeceğini bilecek. İki, o ürünü kaça satacağını bilecek. Üç, sattığı üründen zarar etmeyeceğini bilecek. Dört, tüketici de evine ucuz ürün götürecek. Planlamanın özü budur, bunu yapacağız. Bunu yaptığımız zaman fiyatlarda istikrar olur, politika olur, sağlıklı bir zemin yaratmış oluruz. Taban fiyatın özü de ekiyorsunuz, gübre kullanıyorsunuz. Gübreyi, elektriği, tohumu, her şeyi alıyorsunuz. İşçilikle beraber bir maliyet oluşuyor. Maliyetin üzerine makul bir kar koyacaksınız, bunu adı taban fiyat olacak. Çiftçi, bu fiyattan satıyorsa eyvallah, daha yükseğe satıyorsa eyvallah. Ama çiftçi belirlenen taban fiyatın altında bir satışa zorlanmayacak. Dolasıyla çiftçi ektiği ürünün, alın terinin karşılığını makul bir karla almış olacak" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, fiyatların düşmesi, makul seviyeye gelmesi ve ülkede fiyatlarda istikrarın olmasının tek yolu akılcı politikalar olduğunu belirterek, "Aklı değil copu kullanırsanız devleti yönetemezsiniz" dedi. Kılıçdaroğlu, iş başına geldiklerinde yapacakları hedef programları da anlattı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.