Hava Durumu

Bursa'da üniversiteye 'Kriminal' destek

Bursa Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü, bünyesinde bulunan taramalı elektron mikroskop ile sıvı azot tankı ve ekipmanlarını Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) kullanılmak üzere hibe etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2021 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Bursa'da üniversiteye 'Kriminal' destek

BURSA (İGFA) - BUÜ Mühendislik Fakültesi bünyesindeki laboratuvarlara Bursa Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nden önemli bir destek geldi. Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nde bulunan mikroskop ile sıvı azot tankı ve ekipmanları, Üniversiteye bağışlandı. İlgili protokol BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Bursa Bölge Kriminal Laboratuvarı Müdürü Recep Gündüz tarafından imzalandı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; Üniversite olarak nitelikli eğitim-öğretim, araştırma geliştirme faaliyetleri ve topluma hizmet başlıkları altında çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. İmzalanan protokol ile Kriminal Laboratuvar Müdürlüğü’nün üniversite için önemli bir katkı sağlamış olacağına işaret eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Mühendislik Fakültemizde öğrencilerimizin ihtiyacı olan bir laboratuvar aksamını da böylelikle devreye almış olacağız. Kriminalistik yüksek lisans programımız hali hazırda açılmıştı ve interdisipliner bir şekilde ilerliyordu. Önümüzdeki Şubat ayında yeni bir kontenjan açarak emniyet ve jandarmamızdan burada lisansüstü eğitim almak isteyen arkadaşlarımızı alabileceğiz" dedi. 

Törene katılan Üniversite ve Kriminal Laboratuvarı Müdürlüğü personeli, imza töreninin ardından BUÜ Mühendislik Fakültesi bünyesindeki laboratuvarın açılışı gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.