Hava Durumu

Ticaret hacmi 2 milyar dolara çıkacak

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Türkiye-Kuzey Makedonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Kılıç, Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani’nin Türkiye ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “Dost ve kardeş ülke Kuzey Makedonya ile var olan yakın ilişkilerimizi her geçen gün daha da kuvvetlendiriyoruz. İki ülke arasındaki ticaret hacmini 2 milyar dolara çıkaracağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2022 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2022 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Ticaret hacmi 2 milyar dolara çıkacak

ANKARA (İGFA) - Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani’nin Türkiye’deki temasları kapsamında iki ülke arasında Protokol Alanında Ortak Mutabakat Zabtı’nın imzalandığını belirten Vekil Kılıç, bölgesel meseleler ve özellikle Balkanlar’daki durumun ele alındığı heyetler arası görüşmenin ardından Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani tarafından ortak basın açıklaması yapıldığını söyledi.

Kuzey Makedonya ile Türkiye arasında bu yıl Ortak İş Forumu düzenleneceğini de açıklayan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Türkiye-Kuzey Makedonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Kılıç, Kuzey Makedonya ile ülkemiz arasındaki ticaret hacmini iki milyar dolara çıkarmak amacıyla çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani’yi TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un ev sahipliğinde TBMM’de de ağırladıklarını söyleyen Vekil Kılıç, “Konuk Dışişleri Bakanı Sayın Bujar Osmani Gazi Meclisimizi de ziyaret etti. Ziyaretin iki ülke ilişkilerinin daha ileri taşınmasına vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.