Hava Durumu

SANLAB, eğitimde fark yaratanları GESS Türkiye Konferansı’nda buluşturuyor

Türkiye’de 51 ilin 200’den fazla noktasına yeni nesil öğrenme teknolojilerini ulaştıran SANLAB, GESS Türkiye Konferansı kapsamında üç kritik oturum düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2022 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2022 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
SANLAB, eğitimde fark yaratanları GESS Türkiye Konferansı’nda buluşturuyor

İSTANBUL İGFA- 26-28 Mayıs tarihlerinde, fark yaratan kurumların deneyimlerinin paylaşılacağı GESS Türkiye Konferansı’nda “Mesleki Eğitim için Öğrenme Teknolojileri”, “Eğitimde Dijital Dönüşüm” ve “Yeni Nesil Öğrenme Teknolojileri Başarı Hikayeleri: KENDİNYAP ve MEGDEP” başlıklı oturumlar katılımcılara ilham verecek. Ülke çapında başarı hikayelerinin anlatılacağı bu oturumlarda fark yaratan konuşmacılar katılımcılarla buluşacak.

MESLEKİ EĞİTİMDE ROL MODEL KURUMLAR 

Panel şeklinde gerçekleşecek “Mesleki Eğitim için Öğrenme Teknolojileri” başlıklı oturumda farklı eğitim modelleri incelenecek. Bunlar arasında, YÖK desteği ile gerçekleşen Çukurova Üniversitesi ve Adana OSB arasındaki başarılı üniversite-sanayi iş birliği modeli, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleşen Antalya OSB’nin örnek eğitim-istihdam modeli, Zafer Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleşen Afyonkarahisar İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün Mobil KENDİNYAP modeli yer alıyor. Gelişmiş öğrenme teknolojilerinin mesleki eğitime katkısının irdeleneceği oturumun başkanlığı, öğrenme teknolojileri ve eğitim projeleri alanında uzman isim Ebru Eyice tarafından yürütülecek. Panelde, Çukurova Üniversitesi Adana OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Antalya OSB Eğitim ve Kalite Müdürü Sehel Serin Türk panelist olarak yer alacak.

EĞİTİMDE DÖNÜŞÜMÜN ÖNCÜSÜ TÜRKİYE

SANLAB Kurucu Ortağı Salih Kükrek’in konuşmacı olarak katılacağı “Eğitimde Dijital Dönüşüm” başlıklı söyleşi, yeni teknolojilerin eğitim üzerindeki etkisini ve okulun merkezde olduğu eğitim anlayışından bireyin merkezde olduğu öğrenme anlayışına geçiş sürecini konu alacak. Yapay zeka, simülasyon ve robotik gibi yeni dönem öğrenme teknolojileri trendleri irdelenecek, eğitimde dönüşüm hayalinin tüm dünya için Türkiye kaynaklı gerçekleşme imkanı tartışılacak.

BÖLGESEL KALKINMADA EĞİTİMİN ROLÜ 

Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz’un konuşmacı olacağı “Yeni Nesil Öğrenme Teknolojileri Başarı Hikayeleri: KENDİNYAP ve MEGDEP” başlıklı söyleşide ise Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde uygulanan YENEP ve MEGDEP çağrı süreçleri ve sonuçları değerlendirilecek. Ayrıca yönetim ve uygulama anlayışı ile ulusal ve uluslararası arenada dikkat çeken Zafer Kalkınma Ajansı’nın başarı hikayesi paylaşılırken, KENDİNYAP atölyelerinin ve yeni nesil öğrenme teknolojilerinin kalkınmaya etkisi ve bir bölgeyi nasıl dönüştürdüğü irdelenecek.

GESS Türkiye Konferansı; GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı eş zamanlı olarak İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Ziyaretçiler fuar alanında SANLAB tarafından geliştirilen Elektrikli Araç Bakım Simülatörü, Sanal Fizik Laboratuvarı, VR Eğitim Simülatörü, Kaynak Simülatörü, Endüstri 4.0 Akıllı Fabrika uygulamaları gibi özgün öğrenme teknolojilerini de yakından inceleme şansı bulacak. “

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.