Hava Durumu

Otomotivde başka bir lige çıkacağız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'nin yerli, milli ve elektrikli otomobili TOGG ile birlikte yıllardır hayal edilip de gerçekleşmeyen bir vizyonun hayat bulduğunu belirterek, Türkiye'nin artık otomotiv sektörü ve ihracatta başka bir lige çıkacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2022 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2022 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Otomotivde başka bir lige çıkacağız

BURSA (İGFA) - Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'un, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki fabrikasının açılış törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu tarihi ana tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. TOGG ile ilgili olarak birilerinin 'hayal', 'montaj' gibi türlü türlü çarpıtmalarda bulunduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, "Sayın Cumhurbaşkanımız  12 Temmuz 2020'de buranın temel atma törenindeyken, 'bunlar neden bahsediyor' dendi. Ama henüz üzerinden 26-27 ay geçti. Bugün tesisin açılışı için heyecanla Cumhurbaşkanımızı bekliyoruz. Bu ülkenin geleceğine yapılmış bir yatırımdır. Bu yıllardır hayal edip de gerçekleştiremediğimiz bir vizyondur. Ülkemiz adına Cumhuriyet'in 100'üncü yılının önemli kazanımlara vesile olacağına inanıyorum" dedi.

OTOMOTİV KÜLTÜRÜ 

TOGG'un Bursa adına da ciddi yansılamaları olduğunu, yan sanayide büyük bir dönüşüm başladığını ifade eden Başkan Aktaş, "Bursa aslında otomotiv kültürü olan bir şehir. 3 önemli markayı bağrında barındıran bir şehir. Ama özellikle yerli, milli ve elektrikli otomobille beraber sürecin ülke lehine başka bir boyuta evrildiğini de  buradan görüyorum açıksası" diye konuştu.

Mart 2018'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile külliyede Bursa'ya dair yaklaşık 1 saatlik bir görüşme yaptığını ve görüşmede TOGG'un inşa edildiğini alanın da gündeme geldiğini ifade eden Başkan Aktaş, "Yüksek teknolojili sanayi ve katma değeri yüksek üretimle alakalı bazı atıl alanlardan bahsetmiştim. Biri de burasıydı. Denize sıfır ama etrafı sanayilerle, serbest bölge ile sarılı bir alan. Burada 4100 dönüm alan vardı. TOGG 1100 dönümünü kullanıyor. Zaman içinde gelişime uygun büyük bir yer. Dolayısıyla Bursa'da otomotiv kültürü olması, ciddi bir yan sanayi, altyapı ve işgücü olması göz önüne alındığında burası çok doğru bir lokasyondur. Mesele Bursa meselesi değil, ülkem özelinde heyecanım var" dedi.

BOTANİK PARK HÜVİYETİNDE

Sonuçta üretim için Gemlik'te karar kılındığını ve henüz 2 yılı aşkın bir süreçte fabrikanın açılıyor olmasının gurur verici olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, "Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın, Bakanımızın ve bu işe gönül vermiş iş insanlarımızın iradesidir. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her aşamasına destek verdik. Ağaçlandırmasından yol ve kavşaklarına, dere ıslahına kadar etraf çiçek gibi bezendi. Etrafı botanik park hüviyetinde" diye konuştu.

Başkan Aktaş, TOGG'un gerçekten harika bir otomobil olduğunu, bir çok otomotiv firmalarıyla alakalı yeni değişim ve dönüşümleri tetikleyeceğini ve Türkiye'nin otomotiv ihracatında başka bir lige taşınacağını da sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.