Hava Durumu

NASA'dan Salda Gölü paylaşımı

NASa, resmi sosyal medya hesabından yaptığı Salda Gölü paylaşımında, göldeki kayaçların Mars'taki Jezero Krateri'ndeki kayaçlara benzediğinin altını çizdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2021 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2021 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
NASA'dan Salda Gölü paylaşımı

Açılımı Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi ve Amerika Birleşik Devletleri'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan kurum NASA, Instagram hesabından Türkiye sınırları içinde bulunan Salda Gölü ile ilgili bir paylaşım daha yaptı. 

Daha önce Mars'taki Jezero Krateri ve Salsa Gölü kayaçlarını mineral ve jeolojik açıdan birbirine benzeten NASA, Instragram hesabından, "Mars'ın milyarlarca yıl önce nasıl gözüktüğünü merak ettiniz mi? Biz ediyoruz. Bugün Mars'ın yüzeyi bu büyüleyici su görüntüsünden mahrum. Bizim Perseverance bilim insanlarının 3.5 milyar yıl önce nehir deltası ve gölün aktığını düşündüğü Jezero Krateri'ni keşfetmekle meşgul. Fotoğraftaki kayalar, Türkiye'deki Salda Gölü'nün sahil şeridini süslüyor. Sudaki mineraller gezegenminizdeki bilinen en eski fosilleşmiş yaşam kayıtlarından bazılarını sunuyor. Bilim insanları Dünya üzerinde mikrobiyal fosilleri inceleyerek yaşam belirtilerini daha iyi anlayabileceklerini umuyor"  paylaşımını yaptı. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NASA (@nasa)'in paylaştığı bir gönderi

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.