Hava Durumu

MASKİ yağmur suyu ızgaralarını temizliyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, yağışlı havalarla birlikte yaşanabilecek su taşkınlarına karşı 17 ilçedeki kanalizasyon hattı ve yağmur suyu ızgaralarının temizliklerini gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2022 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2022 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
MASKİ yağmur suyu ızgaralarını temizliyor

MANİSA (İGFA) - Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde aşırı yağışlardan kaynaklı yaşanabilecek su taşkınlarına karşı yağmur suyu ızgara temizliklerini sürdürüyor. Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından 17 ilçede de ana arterlerde başlanan temizlik çalışmalarına daha sonra da mahalle içlerinde bulunan sorunlu noktalarda devam edildi. Yapılan iş ile Kanalizasyon hattı ve yağmur suyu ızgaralarının iç kısımlarında katı atıklar ve yabancı maddelerden oluşan tıkanıklıklar temizlenerek su birikintilerine karşı önlem alındı. Ayrıca çevrede kirlilik oluşturacak maddeler de ekipler tarafından toplandı. Vatandaşlarımızın yağışlı havalarda sokaklarda biriken yağmur sularından kaynaklı yaşayacağı mağduriyetin önüne geçildi.

Kanalizasyon Dairesi Başkanı Mümin Deniz, “Yaklaşan kış döneminde yağışların çok olmasıyla yolların suyla kaplanması, vatandaşın geçiş sıkıntısı yaşaması ızgaraların içindeki çöplerden dolayı oluşuyor. Bunların temizlenip daha iyi bir şekilde işlemesinin sağlanması noktasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatı ile tüm ekiplerimiz ile sahadayız. Vatandaşlarımızdan yağmur suyu ızgaralarını çöp olarak kullanmamaları konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.