Hava Durumu

Mardin Büyükşehir'den aşevi ve çölyak fırını

Mardin’de ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürecek Aşevi ve Çölyak Fırını Projelerinin çalışmaları başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2022 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Mardin Büyükşehir'den aşevi ve çölyak fırını

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olarak dertlerine derman oluyor. Kent genelinde günlük bir öğün olmak üzere 10 bin kişilik yemek dağıtımı ve çölyak hastalarının en büyük sorunlarından olan glütensiz unlu mamüllerin üretimi için Aşevi ve Çölyak Fırını Projelerinin çalışmaları Büyükşehir Belediyesi yerleşkesinde başlatıldı.  

373 metrekare olan üzerine yapılacak Aşevi Projesi, pişirme alanı, kuru depo, hamur hazırlık alanı, et ve tavuk hazırlık alanı, sebze hazırlık alanı, soğuk hava depoları, bulaşıkhane ve idari alan yer alacaktır. 276 metrekare alan üzerine yapılan Çölyak Fırını Projesinde, fırın alanı, un ambarı, kiler, soğuk hava deposu, bulaşıkhane gibi gerekli birimler yer alıyor.

Çalışmaları hızla başlatılan aşevinin kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile koordineli şekilde belirlenen ihtiyaç sahibi aileler faydalanacak. 10 ilçede kurulacak dağıtım noktalarında günlük bir öğün olmak üzere 10 bin kişiye sıcak yemek ulaştırılacak.  

Çölyak hastalarının en büyük sorunlarından olan glütensiz unlu mamulleri ihtiyacını gidermek amacıyla yapılacak çölyak fırınında üretilecek mamuller, kent genelindeki ihtiyaç sahibi hastalara ücretsiz dağıtılacak.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.