Hava Durumu

Manisa Kula'da üreticiye tohum desteği

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi’ projesi kapsamında Kula’da sertifikalı tohum dağıtımı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2022 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2022 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Manisa Kula'da üreticiye tohum desteği

MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi’ projesi kapsamında, Kula’da üreticiye yüzde 60 hibeli olarak tohum desteği yapıldı.

Proje hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “Kırsal bölgelerdeki üreticilerin verim düşüklüğü olan eski yerli çeşitlerin değiştirilmesi, yeni çeşitlerin üreticiler ile buluşturulması, bitkisel üretimde verim ve kaliteyi artıracak uygulamaların yaygınlaştırılması, hayvancılık yapan işletmelere verimli kaliteli arpa ve samanın temin edilmesi ve birim alandan daha fazla ürün elde etmek amacıyla bu projeyi başlattık. Bu kapsamda Kula ilçemizde üreticimize 198.600 kilogram sertifikalı tohum dağıtımı yapıldı. Üreticimize hayırlı olsun” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.